De prinsessen van de catering

Geschreven op 11/02/2016

Het verblijf tijdens onze shortbikes is altijd in vol pension. ’s morgens en ’s avonds wordt het eten voorzien door de accommodatie waar we verblijven. Uiteraard is dit steeds uitgebreid en naar ieders wens. Maar de echte troef op onze shortbikes is het overheerlijke middagbuffet! Klaargemaakt door onze eigen cateringprincessen.

Tijdens een mountainbike tocht is het belangrijk van stevig en goed te eten. Wij sparen dan uiteraard kosten noch moeite bij het bereiden van dit middagbuffet. Uiteraard ligt de grootste verdienste hiervan bij onze cateringprincessen. Daarom willen wij deze 3 uitzonderlijke dames in de bloemetjes zetten als dank voor alles wat ze voor ons al gedaan hebben. Martine, Karine en Sara zijn onze vast cateringprincessen die met volle overtuiging van elk middagbuffet een succes maken.

Wij namen 1 van hun (Karine a.k.a. Zoef) even apart voor een exclusief interview.

Dag Karine, allereerst wil ik je bedanken om de tijd te nemen voor dit interview. Laten we bij het begin beginnen, hoe ben je met Flowtrack in contact gekomen?

‘Mijn echtgenoot Patrick gaat zelf al jaren mee met Flowtrack als begeleider en sindsdien ga ik ook telkens mee om de catering te verzorgen. Het zal nu mijn 6de jaar zijn dat ik meega met Flowtrack. Ik merkte meteen dat er heel wat kwaliteit in de organisatie zit en er een groepssfeer leeft waar ik deel van wou uitmaken.’

Hoe ziet een shortbike dag er voor jullie uit?

martine2

‘We staan op rond 7u30 ongeveer en beginnen de ochtend met de drank en koeken klaar te zetten voor de deelnemers. Verder helpen we dan mee met het briefen en begeleiden van de groepen. We helpen de mountainbikers dan ook bij de verzorging van eventuele wondjes die ze hebben opgelopen tijdens het fietsen.
Als de mountainbikers vertrekken gaan wij naar de winkel om nog wat benodigdheden bij te halen. We bereiden elke dag al het eten vers en gaan daarna naar de afgesproken locatie om de tafels en tenten op te zetten. Zodra de bikers toekomen bedienen wij hun en beantwoorden alle vragen die ze eventueel hebben. Voor ons begint de shortbike natuurlijk al een paar dagen vroeger aangezien we veel inkopen doen vóór het mountainbike weekend. Als je moet koken voor 50 man heb je wel wat voorbereidingen nodig.’

Als je zegt dat alles vers bereid wordt, wat bedoel je daar dan mee?

‘Er is niets dat uit een pot komt behalve de mayonaise (lacht). Ik, Martine en Sara zorgen dat alles de dag zelf bereid wordt.’

Hebben jullie dan nog tijd om te ontspannen tijdens zo een weekend? 

‘We hebben zeer weinig tijd om ons te ontspannen maar door de jaren heen zijn we beter geworden in het organiseren van onze tijd zodat we af en toe wel eens pauze hebben. We zijn wel bijna heel de dag bezig, als het de mountainbikers niet zijn die iets nodig hebben is het mijn man wel (lacht). Maar wij vinden het niet erg om het zo druk te hebben. Als we de sfeer en gezelligheid zien bij de mountainbikers, beseffen we al snel waarom we het doen.’

Wat is jouw favoriete deel van een shortbike?

20150524_122405

‘Zonder twijfel is dat de mentaliteit van de mountainbikers. Het is een wereldje waar je al snel in meegetrokken wordt door de sfeer die er leeft. Tijdens en na de tochten is er geen enkel saai moment. De mountainbikers hangen echt aan mekaar en dat merk je ook. Zelf zit ik al 20 jaar in de mountainbikewereld en ik weet dus wat de mountainbikers nodig hebben tijdens een shortbike weekend.

Op het einde van de dag doen we het toch voor de appreciatie van de mountainbikers, ze weten hoeveel we voor hun doen tijdens het weekend en de ‘merci’ en ‘dankuwel’ die we dan krijgen betekenen dan net iets meer.’

Een vraag waar velen het antwoord op zouden willen weten… Van waar komt de naam ‘Zoef’?

‘(lacht) Velen denken dat mijn naam komt van het feit dat ik zoveel rondloop en altijd druk bezig ben. Mijn man vindt de naam ook heel gepast. Als ik bijvoorbeeld de krant ga halen ’s ochtends loop ik van de deur naar de brievenbus! Maar eigenlijk is het gewoon iets dat ontstaan is van mijn achternaam ‘De Haes’. Velen kennen waarschijnlijk Zoef de Haas uit de fabeltjeskrant en de rest is geschiedenis. Nu kent iedereen me als Zoef.’

Hoelang zal je nog met ons meegaan?

‘Zolang dat mijn gezondheid het toelaat, ik doe het nog steeds heel graag en als mijn man meegaat zal ik er ook wel bijzijn. Er moet natuurlijk ook plaats komen voor jongere mensen. Ik word natuurlijk ook een dagje ouder.’

20150509_120400

Surf snel naar onze website, boek jouw volgende shortbike en ontdek zelf de kookkunsten van onze cateringprincessen.

Bedankt Dames!