FAQ SUMMER

Hier vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen voor onze Flowtrack zomervakanties. Klik hieronder op de categorie waar je meer uitleg over wil.
Klik hier om de FAQ van de wintersportvakanties te bekijken.

 • ALGEMEEN
 • 13+
 • 16+
 • 23+
 • FAMILY
 • VERZEKERINGEN
 • COVID-19

OVER ONS

Waar staat Flowtrack voor?

Flowtrack is een erkende reisorganisatie die al bijna 15 jaar (sportieve) vakanties organiseert naar het buitenland. Vanuit een gedeelde passie voor beweging, ontmoeting, ontdekking en avontuur zet ons team zich dagelijks doorgedreven in om de meest kwalitatieve en onvergetelijke reizen aan te bieden. Flowtrack specialiseert zich zowel in zomervakanties, wintersport als mountainbikeweekends. Wij geloven in een Destination Feelgood voor iedereen! Wil je graag meer weten over de filosofie achter Flowtrack, ga dan via de homepage naar who we are.

Kan ik jullie telefonisch bereiken?

Natuurlijk! We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10u00 en 17u00. Vanuit België op het nummer 015 21 73 03, vanuit Nederland op het nummer 085 8882401.
In noodgevallen buiten de kantooruren kan je ons bereiken op het nummer +32 497 49 29 56.

Kan ik langskomen op jullie kantoor?

Onze deuren staan voor iedereen open! Het kantoor bevindt zich op de Vaartdijk 12 in Mechelen (België). Het kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 09u00 en 17u00.

Zo lang de huidige Coronamaatregelen van kracht zijn ontvangen wij helaas geen mensen op kantoor en zijn we ook niet dagelijks aanwezig.

Wat is jullie rekeningnummer?

Het rekeningnummer van Flowtrack is BE14 7360 0125 3283.

Ik vind hier geen antwoord op mijn vraag, wat doe ik?

Stuur best een mailtje naar info@flowtrack.be of bel ons even op. Het telefoonnummer vind je hierboven. Je kan ook met ons chatten op de website, via facebook, WhatsApp of Instagram.

BOEKING & BETALING

Hoe moet ik boeken?

We werken met een online boekingssysteem. Nadat je jouw favoriete periode en verblijf hebt geselecteerd, kan je een prijsberekening maken voor jouw vakantie. Voeg eerst alle reizigers en hun geboortedata toe, daarna kan je voor iedereen de gewenste opties aanduiden. Nadat je je gegevens hebt ingevuld krijg je van ons een prijsoverzicht. Indien je dit bevestigd zullen wij jouw boeking nakijken. Binnen de 2 werkdagen zullen wij jouw boeking nakijken en bevestigen. Indien de boeking om de een of andere reden niet kan bevestigd worden, contacteren we jou voor een gepast alternatief.

Hoe kan ik mijn zoon/dochter inschrijven?

Als ouder kan je een profiel aanmaken op je eigen naam met je persoonlijke gegevens en eigen e-mailadres. Je kan vervolgens kiezen om een andere persoon in te schrijven op de reis zelf. Zo kunnen we jou contacteren omtrent de reservering en hebben we ook alle gegevens van je zoon of dochter. Het boekingsproces is eenvoudig, je vindt overal infobuttons met meer informatie tijdens het boeken.

Kan ik een reis reserveren voor iemand anders?

Dat kan. Je kiest zelf het aantal reizigers die je wenst in te schrijven voor bepaalde reis. Je maakt je eigen profiel aan met je eigen persoonlijke gegevens en e-mailadres en kiest vervolgens of je jezelf inschrijft of iemand anders. Je kan ook jezelf en enkele andere deelnemers inschrijven.

Kan ik voor een groep boeken?

Jazeker, bij het overzicht krijg je de optie “reiziger toevoegen”. Hier kan je zoveel reizigers als je wil toevoegen aan de boeking.

Ik wil voor een groep boeken maar apart betalen, kan dat?

Jazeker. Nadat je jouw reizigers hebt toegevoegd aan je boeking, kan je aanduiden voor welke reiziger je wenst te bevestigen en te boeken. Je krijgt dan een mailtje dat je kan doorsturen naar de andere reizigers zodat ze hun eigen factuur kunnen betalen. Zo hoef je niet meer het geld voor te schieten aan de andere reizigers die met jou meegaan.

Kan ik mijn boeking nog wijzigen?

Als je jouw opties wenst te wijzigen, neem dan contact op met Flowtrack via info@flowtrack.be.
Voor bepaalde wijzigingen rekenen we een administratiekost aan.

Hoe moet ik betalen?

Zodra de boeking bevestigd is je kan online (Bankcontact/Ideal/Visa/Mastercard) of via overschrijving betalen. Je kiest zelf bij de betalingsmogelijkheden hoe je wenst te betalen. Je ontvangt je factuur per e-mail en vindt deze ook terug bij ‘My Flowtrack’.

Wanneer moet ik betalen?

Ten laatste 2 weken na je boeking betaal je een voorschot van 30% van de totale reissom. Het overige bedrag betaal je 2 maanden voor afreis. Je kan ook alles in 1 keer betalen in plaats van met een voorschot te werken.
De betalingsdata vind je terug op de factuur en ‘My Flowtrack’.

Overschrijving: Wat is een OGM?

Op de factuur staat een verplichte gestructureerde mededeling (OGM) die begint en eindigt met ***, gelieve deze steeds bij elke betaling mee te geven. Bij een online betaling gebeurt dit automatisch.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?

Controleer of de e-mail niet in jouw ongewenste items is terechtgekomen. Indien je binnen de 3 werkdagen na jouw boeking geen e-mail hebt ontvangen, neem je best even contact op met ons via mail: info@flowtrack.be / info@flowtrack.nl of telefonisch: 0032 15/21.73.03. of 0031 858/ 88.24.01.

Wanneer ik ontvang ik mijn reisinformatie?

Een maand voor vertrek ontvang je, indien jouw boeking volledig betaald is, de reisinformatie per e-mail. Deze informatie vind je ook terug op ‘My Flowtrack’. Indien je vervoer (bijvoorbeeld een busreis) hebt gereserveerd, ontvang je de specifieke vertrekinformatie (uur en plaats van vertrek) ten laatste 4 dagen voor vertrek.

ALGEMEEN

LEEFTIJDEN

Hoe oud moet je zijn om mee te mogen met de 13+ vakanties?

Je mag mee met het 13+ kamp als je 13 jaar oud bent of in dat jaar nog 13 wordt. De maximumleeftijd is in principe 16, maar is afhankelijk van de situatie. De 13+ kampen zijn omkaderde all-in vakanties waarbij 24 op 24 begeleiding aanwezig is.

Ik ben 16, mag ik nog mee met een 13+ vakantie?

Dit mag zeker. Indien je ouders liever hebben dat je met een 13+ kamp meegaat of je hebt vrienden die nog geen 16 zijn, laten we je ook nog toe op het 13+ kamp. Weet dat het 13+ kamp volledig omkaderd is, met een all-in activiteitenpakket en 24/7 begeleiding.
Wanneer je als 16-jarige inschrijft voor een 13+ kamp, ga je dan ook akkoord met de begeleidingsvormen die hier worden gebruikt.

Ik ben pas 12, kan ik mee met 13+?

Als je datzelfde jaar nog 13 wordt mag je zeker mee. Als dat niet het geval is bel je ons best even op, dan bekijken we de mogelijkheden.

BEGELEIDING & AFSPRAKEN

Wie van Flowtrack is aanwezig?

Op de 13+ kampen is steeds 1 begeleider op 10 deelnemers aanwezig.
Daarbovenop is er een kampverantwoordelijke en een keukenteam.
Er is ook steeds een regioverantwoordelijke met veel maturiteit en ervaring die in close contact staat met het hoofdkantoor.

Hoe worden de 13+ gasten begeleid?

Op onze 13+ kampen worden de deelnemers intensief begeleid door onze Flowtrack crew.
Vanaf het eerste contact met de jongeren bouwt onze talrijke crew een vriendschaps- en vertrouwensband met hen op. Zo scheppen ze een veilige en verantwoorde omgeving waarbinnen de jongeren zich naar hartenlust kunnen amuseren.  Onze crew is een hechte community van gemotiveerde mensen, die graag hun passie overdragen op anderen. Velen van hen hebben een lerarenopleiding, jarenlange ervaring of diploma’s in het begeleiden van specifieke activiteiten.

De 13+ gasten hebben een all-in formule. Dit wil zeggen dat alle activiteiten inbegrepen zijn in de prijs. We stimuleren onze gasten om deel te nemen aan alle activiteiten. Hierdoor behouden we permanent goed toezicht en versterken we het groepsgevoel.

Hoe gaat Flowtrack om met alcohol, roken & drugs?

Alcohol:
In Spanje is het verboden om alcohol te serveren aan -18 jarigen. Flowtrack volgt de lokale wetgeving. Tijdens de 13+ vakanties is alcohol dan ook ten strengste verboden.

Roken:
Op de 13+ vakanties is het voor iedereen verboden om te roken, zowel voor deelnemers als begeleiders.

Drugs:
Drugs zijn illegaal in België en Spanje en worden dus niet getolereerd.
Flowtrack zal in dit geval streng optreden en contact opnemen met de ouders/voogd.

Mogen de 13+ gasten vrij uitgaan?

Neen, de 13+ gasten staan altijd onder begeleiding.
Overdag zijn er soms vrije momenten. ’s Avonds organiseert Flowtrack steeds avondactiviteiten.
Er is één keer per week een feestje op het kamp waar uiteraard ook onze begeleiders aanwezig zijn.

Hoe laat moeten de 13+ gasten gaan slapen?

Wij vinden het belangrijk dat de jongeren voldoende rust krijgen op vakantie.
We trachten dan ook om ze op tijd in bed te krijgen. Om 22u kruipt iedereen in zijn tent en om 23u is het muisstil.

Slapen jongens & meisjes apart?

Op onze 13+ kampen slapen jongens en meisjes altijd apart.

Zijn er regels omtrent telefoongebruik?

Het gebruik van GSM’s is toegestaan, maar we proberen dit wel binnen de perken te houden.
Er worden momenten ingelast waarop de jongeren kunnen bellen om even contact op te nemen met het thuisfront.

Kan ik als ouder iemand op het kamp bereiken?

In de reisinformatie zal er een telefoonnummer staan van de regioverantwoordelijke ter plaatse.
Ook wordt er een noodnummer vermeld om iemand van het hoofdkantoor te bereiken in dringende gevallen.
We maken ook een facebookgroep aan waar je als ouder lid van kan worden. Via deze weg kan je op de hoogte blijven van aankomst/vertrektijden en wordt er informatie en leuke foto’s gedeeld. Info over de facebookgroep krijg je samen met de vertrekinfo.

CATERING

Wat is eten in volpension?

Bij de 13+ kampen is het eten steeds voorzien in volpension.
Dit wil zeggen dat je iedere dag ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes krijgt. Gratis drinkwater is altijd beschikbaar.

Wat is het menu?

Wij verzorgen een gevarieerd en gezond menu.
Bij het ontbijt is er keuze uit meerdere soorten ontbijtgranen, brood, kaas, charcuterie, confituren, choco, fruit, fruitsappen, melk, yoghurt, etc. We voorzien ook dagelijks een extraatje zoals eitjes of pannenkoeken.
’s Middags voorzien we belegde broodjes met groentjes en beleg naar keuze.
In de avond voorzien we steeds een heerlijke warme maaltijd met verse ingrediënten en een nagerecht.

Ik heb een allergie, is dat een probleem?

We houden in de mate van het mogelijke rekening met alle allergieën, maar vermeld dit duidelijk op je medische fiche en laat het ook meteen weten aan de begeleiders van Flowtrack, zeker in het geval je speciale medicatie hebt die moet bewaard of toegediend worden door onze begeleiders. Ook met de meeste dieetwensen kunnen wij gemakkelijk rekening houden. Indien je echt specifieke ingrediënten nodig hebt is het raadzaam om deze zelf te voorzien. Soms is het moeilijk om in de lokale markten alle specifieke producten te verkrijgen.

Ik ben een vegetariër, is dat een probleem?

Dat is geen enkel probleem, vergeet het alleen niet te vermelden bij je inschrijving. Breng voor de zekerheid de begeleiding ter plaatse ook nog eens op de hoogte. Wij zorgen voor vervangproducten en maken ook voor jou een overheerlijk menu klaar. Je kan tijdens je boeking aangeven of je wél of geen vis eet.

Moet ik zelf bord, beker en bestek meenemen?

Ja, we vragen aan iedereen om dit zelf van thuis mee te nemen.
We hebben een kleine voorraad aanwezig, moest je het echt vergeten zijn, maar er is niet genoeg voor iedereen.

Moet ik zelf afwassen?

We vragen steeds om je eigen bord, beker en bestek af te wassen.
Ook is er een beurtrol om mee te helpen met de afwas van de potten en pannen die het kookteam gebruikte om jullie heerlijke maaltijd te bereiden.

BUSREIS

Moet ik de tickets laten zien bij de busopstap?

Dit is niet nodig, wel moet je de reisdocumenten / tickets wel steeds bij je hebben.
De bussen hebben echter altijd een eigen opstaplijst met de namen van de reizigers per bus voor de zekerheid.

Wat zijn de verschillende opstapplaatsen in Nederland?

In Nederland hebben we 3 opstapplaatsen.

– Amsterdam – Station Duivendrecht, stationsplein 1, 1115 Duivendrecht, Nederland
– Utrecht – P+R Westraven, Griffioenlaan 1 Bis, 3526 AL Utrecht
– Eindhoven – Strijp-S (het vroegere Station Beukenlaan), Marconilaan 74, 5621 AB Eindhoven, Nederland

Let op: voor de opstapplaatsen in Amsterdam en Utrecht wordt een toeslag van 15 euro gerekend.

Wat zijn de verschillende opstapplaatsen in België?

In België hebben we 2 opstapplaatsen.

– Antwerpen: Vogelzanglaan 5-9 (Ring, afrit Wilrij naast Esso tankstation)
– Gent: Parking Makro Eke, Savaanstraat 1, 9810 Nazareth

Hoe laat vertrekken de bussen?

De volgende tijden zijn richturen. Een maand voor vertrek krijg je een busticket met de exacte uren. Houd er rekening mee dat deze tijden dus nog licht kunnen wijzigen.

Amsterdam: 14:00
Utrecht: 14:45
Eindhoven: 16:00
Antwerpen: 17:30
Gent: 18:30

Gaat mijn geboekte opstap altijd door?

Een opstap gaat door vanaf een minimaal aantal boeking voor deze opstap. Wordt dit aantal niet gehaald, dan word je ten laatste 2 weken voor vertrek hiervan op de hoogte gebracht.

Wat als ik te laat kom op de opstap?

Wij geven in de laatste info altijd een noodnummer mee, dit is een mobiel nummer dat 24/24 bereikbaar is.
Als je dreigt te laat te komen neem je best contact met dit nummer op.

Hoe laat ben ik terug in België of Nederland?

De terugkomst is nogal moeilijk te voorspellen.
Als de bus ’s ochtends aankomt op de bestemming ( met de nieuwe groep)  moet die 9u stil staan, pas dan kan ze terug vertrekken naar België en Nederland. In normale omstandigheden kan de bus ’s avonds tussen 17u30 en 19u30 vertrekken en komt hij ’s morgens vroeg rond 8u toe op de eerste afstapplaats (Gent). Daarna rijdt de bus door naar de andere afstapplaatsen.

BAGAGE

Is er een paklijst?

De paklijst krijg je samen met de reistickets, deze ontvang je ten laatste 4 weken voor vertrek.

Hoeveel mag ik meenemen?

Als je meereist met onze bus is er natuurlijk een beperking voor de bagage.
Per persoon mag je 1 reiskoffer meenemen (+/- 25kg) en 1 rugzak(je) als handbagage.
Je slaapzak of matras mag je apart nog meenemen en moet niet in de bagage.

Mag ik een eigen surfboard of skateboard meenemen?

Je kan je eigen surfboard meenemen, hiervoor vragen we wel € 25 extra.
Bescherm je surfboard voldoende, je kan best de rails inpakken met piepschuim isoleerbuizen.

Als je een skateboard meeneemt maak je dat best ook vast aan je reiskoffer/reisrugzak.
Voor een skateboard hoef je niet bij te betalen.

SAN VICENTE

VERBLIJF

Wat is het adres van de camping?

We verblijven op camping Rodero aan het strand van Oyambre.

Het adres is :
Camping Rodero
Carretera CA-131.
39520 Comillas.
Cantabria, Espana

Waar slaap ik?

Je zal verblijven in comfortabele  3 of 4 persoonstenten. De tenten zijn ruim, je kan er al je bagage in kwijt en je kan er in rechtstaan. De tenten bestaan uit een voortent en één of meer slaapcompartimenten. Verder is er niets aanwezig. Je brengt zelf een matje, slaapzak en hoofdkussen mee.

Kan ik met mijn vrienden in dezelfde tent?

Natuurlijk, geef tijdens je boeking dezelfde groepsnaam op en dan zorgen wij dat je (in de mate van het mogelijke) samen in een tent ligt. Indien je alleen boekt slaap je met andere mensen in een tent.

Is er elektriciteit in de tent?

Er is geen elektriciteit in de tent aanwezig, wel in de gemeenschappelijke leeftent. Ook  voorzien we hier kluisjes die je kan gebruiken om GSM of elektrische toestellen op te laden. Je kan een kluisje huren voor 10€ per week.

Is er WIFI?

Er is geen wifi op het camp. Houd er rekening mee dat, indien je contact wenst te houden via internet, dat dit via 4G moet gebeuren.

Wat met het sanitair?

Er is een sanitaire blok op het kamp aanwezig die exclusief gebruikt wordt door Flowtrack. Hier zijn aparte douches en toiletten voorzien voor jongens en meisjes. Iedere douche heeft een eigen kleedhokje om je om te kleden. Er zijn aparte wasbakken om je afwas te doen. De sanitaire blok wordt dagelijks gepoetst.

Is er een winkeltje aanwezig?

Er is op de camping een winkeltje aanwezig waar je eventueel iets kleins kan kopen. Ook tijdens onze uitstappen krijg je soms de mogelijkheid om de winkeltjes te bezoeken.

ACTIVITEITEN

Ik heb nog nooit gesurft, is dat een probleem?

Natuurlijk niet!
Onze gediplomeerde, Nederlandstalige surfcoaches zijn er speciaal om jullie de kneepjes van het vak aan te leren, vanaf het prille begin. Spanje heeft een enorm veilige kustlijn, met ideale condities voor beginnende surfers. Wij beloven dat je tegen het einde van de week de surfmicrobe te pakken hebt!

Ik kan al surfen, is dat een probleem?

Bij de 13+ kampen zitten de surflessen inclusief de prijs.
Als jij al goed kan surfen krijg je tijdens de lessen voldoende tijd om te oefenen, want je kan altijd nog bijleren!

Moet ik aan alle activiteiten meedoen?

We hopen natuurlijk dat je met alle activiteiten meedoet! Indien er een bepaalde reden is waarom je niet aan een activiteit wenst deel te nemen, overleg dit dan tijdig met de begeleiders ter plaatse of vermeld het tijdens je boeking.

Heb ik extra geld nodig?

Het is voldoende om een klein beetje zakgeld mee te nemen indien je iets extra wil drinken of een souvenirtje wil kopen.
Alle activiteiten, behalve de canyoning, zijn inclusief dus hier heb je geen extra geld voor nodig!

Wel vragen we een waarborg van €50 per persoon voor je tent.
Deze krijg je terug op het einde van de week, indien je de tent in een goede en gepoetste staat terug inlevert.

De canyoning kan je op voorhand als een optie bijboeken.
Dit kan ook nog ter plaatse en kost 35 Euro.

Krijgen we ook vrije tijd?

Er worden doorheen de dag ook vrije momenten ingelast, waarop jullie kunnen chillen, spelen of het winkeltje bezoeken. We verwachten wel dat je steeds in de buurt van het kamp of de Flowtrack begeleiding blijft.

Mogen de deelnemers altijd vrij surfen?

Voor de veiligheid laten we de deelnemers van 13+ enkel surfen tijdens de lessen of de begeleide vrije surfmomenten, zodat ze altijd onder toezicht staan. Indien de deelnemers meer uren willen surfen zal er samen met de surfcoaches gekeken worden om nog extra uren vrije surf onder begeleiding in te lassen. Dit hangt af van de bezetting op het kamp.

EMPURIABRAVA

VERBLIJF

Wat is het adres van de camping?

We verblijven op de luxueuze 4 sterrencamping Laguna.

Het adres:
Camping Laguna
Platja Can Turies
S/N, 17486 Empuriabrava
Girona

Waar slaap ik?

Je zal verblijven in comfortabele  3 of 4 persoonstenten. De tenten zijn ruim, je kan er al je bagage in kwijt en je kan er in rechtstaan. De tenten bestaan uit een voortent en één of meer slaapcompartimenten. Verder is er niets aanwezig. Je brengt zelf een matje, slaapzak en hoofdkussen mee.

Is er elektriciteit in de tent?

Er is geen elektriciteit in de tent aanwezig, wel in de gemeenschappelijke leeftent. Ook  voorzien we hier kluisjes die je kan gebruiken om GSM of elektrische toestellen op te laden. Je kan een kluisje huren voor 10€ per week.

Is er WIFI?

De wifi mogelijkheden op het kamp zelf zijn beperkt, maar wij voorzien momenten waarop je op de wifi van de camping kan inloggen, om het thuisfront op de hoogte te houden en de Feelgood te verspreiden!

Wat met het sanitair?

Er is een sanitaire blok vlakbij het kamp. Er zijn aparte toiletten en douches voor jongens en meisjes. Iedere douche is voorzien van een eigen kleedhokje. Aan de sanitaire blok zijn ook afwasvoorzieningen. De sanitaire blok wordt dagelijks schoongemaakt.

Is er een winkeltje aanwezig?

Er is op de camping een winkeltje aanwezig waar je eventueel iets kleins kan kopen. Ook tijdens onze uitstappen krijg je soms de mogelijkheid om de winkeltjes te bezoeken.

Heb ik extra geld nodig?

Het is voldoende om een klein beetje zakgeld mee te nemen indien je iets extra wil drinken of een souvenirtje wil kopen.
Alle activiteiten, behalve de Flowrider, zijn inclusief dus hier heb je geen extra geld voor nodig!

Wel vragen we een waarborg van €50 per persoon voor je tent.
Deze krijg je terug op het einde van de week, indien je de tent in een goede en gepoetste staat terug inlevert.

De Flowrider kan op voorhand als een optie bijgeboekt worden. Dit kan ook nog ter plaatse en kost 30 Euro.

ALGEMEEN

LEEFTIJDEN

Hoe oud moet je zijn om mee te mogen met de 16+ vakanties?

Je mag mee met het 16+ camp als je 16 jaar of ouder bent of in datzelfde jaar nog 16 wordt.
Ben je ouder dan 18, dan kan je helaas niet mee met onze 16+ vakanties.
Als je inschrijft voor een 16+ kamp, ga je wel akkoord met de begeleidingsvormen die hier gelden.

Ik ben 18+, mag ik nog mee?

Helaas is dit niet mogelijk. De maximumkleeftijd op onze 16+ camps is 18.
Wanneer je als 18-jarige inschrijft voor een 16+ kamp, ga je akkoord met de begeleidingsvormen die hier worden gebruikt en houd je je hieraan.

Ik ben pas 15, kan ik mee met 16+?

Dit mag enkel als je in datzelfde jaar nog 16 wordt en wanneer je ouders hiervoor toestemming geven.
Als dat niet het geval is verwijzen we je graag door naar ons 13+ kamp.

BEGELEIDING & AFSPRAKEN

Wie van Flowtrack is aanwezig?

Tijdens onze 16+ vakanties is er een talrijke Flowtrack crew aanwezig.
Ter plaatse is er ook een regioverantwoordelijke met veel ervaring die in permanent contact staat met het kantoor in Mechelen.

Onze crew wordt met veel aandacht geselecteerd. Het zijn stuk voor stuk positief ingestelde mensen met een goed verantwoordelijkheidsgevoel, die mee zorgen voor jouw Destination Feelgood.

Hoe worden de 16+ gasten begeleid?

Tijdens onze 16+ camps zijn er altijd Flowtrack begeleiders aanwezig en dit al vanaf het bus vertrek.
Wij zorgen voor een goede omkadering maar onze gasten zijn vrij om deels hun vakantie naar eigen wens in te vullen. Je kiest zelf of je  deelneemt aan onze activiteiten. Dit wil niet zeggen dat deelnemers altijd kunnen doen wat ze willen.
Onze crew is 24/24 aanwezig en zal er op toezien dat alles vlot verloopt en iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt. Er zijn ook dagelijks verplichte aanmeldmomenten.

De crew is altijd aanspreekbaar voor hulp of informatie.
We gaan ook een paar keer samen op stap waarbij onze crew ervoor zorgt dat de hele groep samen terugkeert naar ons camp.

Wij stimuleren ontmoeting en betrokkenheid naar andere gasten. Dit versterkt het groepsgevoel en zorgt voor een mooie ‘connectie’ met leeftijdsgenoten.

Hoe gaat Flowtrack om met alcohol, roken & drugs?

Alcohol:
In Spanje is het verboden om alcohol te serveren aan -18 jarigen. Flowtrack volgt de lokale wetgeving en biedt dus geen alcohol aan tijdens de vakantie . Je beslist zelf of je een biertje of een wijntje aankoopt tijdens het uitgaan maar rekenen steeds op verantwoordelijk gedrag waarbij Flowtrack optreedt bij misbruik.

Sterke drank is gedurende de hele week verboden, zowel op het camp als tijdens het uitgaan.

Roken:
In en rondom de tenten is het verboden om te roken vanwege het brandgevaar. Daarbuiten beslis jij zelf of je wenst te roken, we hebben liever dat je het niet doet natuurlijk! Wij voorzien een rookzone buiten het camp waar jullie eventueel kunnen roken.
Tijdens de groepsactiviteiten wordt er niet gerookt. Respecteer altijd de natuur en gooi zeker geen sigarettenpeuken zomaar weg.

Drugs:
Drugs zijn illegaal in België en Spanje en worden dus niet getolereerd.
Flowtrack zal in dit geval streng optreden en contact opnemen met de ouders/voogd.

Mogen de 16+ gasten vrij uitgaan?

Op de meeste avonden zal Flowtrack een leuk avondprogramma voorzien hebben of zullen we in groep uitgaan. Wanneer er geen georganiseerde activiteit is of je wenst hier niet aan deel te nemen heb je een bepaalde vrijheid om je avond zelf in te vullen.
Dit zal altijd verlopen volgens de afspraken die in het begin van de week met jullie werden gemaakt.
De Flowtrack crew moet steeds op de hoogte zijn waar jullie je bevinden.

Hoe zit het met slaaptijden en nachtlawaai?

Vanaf 22h zal het stil moeten zijn op het camp. We houden graag rekening met buren en/of andere gasten. Je mag nog rustig blijven napraten met je vrienden en de bar sluit om 23u. Om 23u30 is het volledig stil op het camp.

Op avonden dat we niet gezamenlijk uitgaan kunnen jullie nog even naar het strand, het dorpje of de campingbar. Hierbij is het belangrijk om de omgeving te respecteren en geen overlast te bezorgen. Onze nachtwaker zal hier mee op toezien.

Ten laatste om 2h wordt iedereen terug op het camp verwacht en vanaf 2u30 is er de verplichte nachtrust.

Slapen jongens & meisjes apart?

Op onze 16+ kampen mogen jongens en meisjes gemengd slapen.

Mogen koppels samenslapen?

Bij de 16+ camps kies je in principe zelf bij wie je slaapt.
Indien jullie enkel met twee in een tent willen slapen, moet je een privétent voor 2 personen boeken.

Zijn er regels omtrent telefoongebruik?

Het gebruik van GSM’s is toegestaan, maar we proberen dit wel binnen de perken te houden.
Er worden momenten ingelast waarop de jongeren kunnen bellen om even contact op te nemen met het thuisfront.

Kan ik als ouder iemand op het kamp bereiken?

In de reisinformatie zal er een telefoonnummer staan van de regioverantwoordelijke ter plaatse.
Ook wordt er een noodnummer vermeld om iemand van het hoofdkantoor te bereiken in dringende gevallen.
We maken ook een facebookgroep aan waar je als ouder lid van kan worden. Via deze weg kan je op de hoogte blijven van aankomst/vertrektijden en wordt er informatie en leuke foto’s gedeeld. Info over de facebookgroep krijg je samen met de vertrekinfo.

BUSREIS

Moet ik de tickets laten zien bij de busopstap?

Dit is niet nodig, wel moet je de reisdocumenten / tickets wel steeds bij je hebben.
De bussen hebben echter altijd een eigen opstaplijst met de namen van de reizigers per bus voor de zekerheid.

Wat zijn de verschillende opstapplaatsen in Nederland?

In Nederland hebben we 3 opstapplaatsen.

– Amsterdam – Station Duivendrecht, stationsplein 1, 1115 Duivendrecht, Nederland
– Utrecht – P+R Westraven, Griffioenlaan 1 Bis, 3526 AL Utrecht
– Eindhoven – Strijp-S (het vroegere Station Beukenlaan), Marconilaan 74, 5621 AB Eindhoven, Nederland

Let op: voor de opstapplaatsen in Amsterdam en Utrecht wordt een toeslag van 15 euro gerekend.

Wat zijn de verschillende opstapplaatsen in België?

In België hebben we 2 opstapplaatsen.

– Antwerpen: Vogelzanglaan 5-9 (Ring, afrit Wilrijk naast Esso tankstation)
– Gent: Parking Makro Eke, Savaanstraat 1, 9810 Nazareth

Hoe laat vertrekken de bussen?

De volgende tijden zijn richturen. Een maand voor vertrek krijg je een busticket met de exacte uren. Houd er rekening mee dat deze tijden dus nog licht kunnen wijzigen.

Amsterdam: 14:00
Utrecht: 14:45
Eindhoven: 16:00
Antwerpen: 17:30
Gent: 18:30

Gaat mijn geboekte opstap altijd door?

Een opstap gaat door vanaf een minimaal aantal boeking voor deze opstap. Wordt dit aantal niet gehaald, dan word je ten laatste 2 weken voor vertrek hiervan op de hoogte gebracht.

Wat als ik te laat kom op de opstap?

Wij geven in de laatste info altijd een noodnummer mee, dit is een mobiel nummer dat 24/24 bereikbaar is.
Als je dreigt te laat te komen neem je best contact met dit nummer op.

Hoe laat ben ik terug in België of Nederland?

De terugkomst is nogal moeilijk te voorspellen.
Als de bus ’s ochtends aankomt op de bestemming ( met de nieuwe groep)  moet die 9u stil staan, pas dan kan ze terug vertrekken naar België en Nederland. In normale omstandigheden kan de bus ’s avonds tussen 17u30 en 19u30 vertrekken en komt hij ’s morgens vroeg rond 8u toe op de eerste afstapplaats (Gent). Daarna rijdt de bus door naar de andere afstapplaatsen.

BAGAGE

Is er een paklijst?

De paklijst krijg je samen met de reistickets, deze ontvang je ten laatste 4 weken voor vertrek.

Hoeveel mag ik meenemen?

Als je meereist met onze bus is er natuurlijk een beperking voor de bagage.
Per persoon mag je 1 reiskoffer meenemen (+/- 25kg) en 1 rugzak(je) als handbagage.
Je slaapzak of matras mag je apart nog meenemen en moet niet in de bagage.

Mag ik een eigen surfboard of skateboard meenemen?

Je kan je eigen surfboard meenemen, hiervoor vragen we wel € 25 extra.
Bescherm je surfboard voldoende, je kan best de rails inpakken met piepschuim isoleerbuizen.

Als je een skateboard meeneemt maak je dat best ook vast aan je reiskoffer/reisrugzak.
Voor een skateboard hoef je niet bij te betalen.

SAN VICENTE

VERBLIJF

Wat is het adres van de camping?

We verblijven op camping Rodero aan het strand van Oyambre.

Het adres is :
Camping Rodero
Carretera CA-131.
39520 Comillas.
Cantabria, Espana

Waar slaap ik?

Wanneer je bij je boeking kiest voor een 2, 3 of 4 persoonstent zal je verblijven in een ruime slaaptent waarin je al je bagage kwijt kan en waar je in kan rechtstaan. De tenten bestaan uit een voortent en één of meer slaapcompartimenten. Verder is er niets aanwezig. Je brengt zelf een matje, slaapzak en hoofdkussen mee.

Als je kiest voor een Sheddie verblijf je in een houten mini-chalet. Deze comfortabele mini-chalets zijn voorzien van een 2-persoons matras en worden uitgebreid met een extra tent voor de opslag van je bagage. Deze extra tent kan ook dienst doen om je op een comfortabele manier om te kleden.

Kan ik met mijn vrienden in dezelfde tent?

Dat kan zeker! Als je boekt met dezelfde groepsnaam of bij opmerkingen vermeldt bij wie je in de tent wil slapen dan houden wij hier (in de mate van het mogelijke) rekening mee. Indien jij een privétent voor 2 of 3 personen boekt, kies je zelf wie er bij jou slaapt.

Met hoeveel slaap ik in een tent?

Als je op vrije indeling boekt zullen wij de tenten vullen met andere mensen die op vrije indeling boeken. Je kan een privétent met 2 personen of een privétent met 3 personen boeken, hiervoor betaal je een kleine toeslag.

Opgelet, dit is niet voor iedere week te boeken.

Kan ik alleen in een tent?

Dit kan helaas niet. Als je alleen boekt zal je altijd je tent delen met andere reizigers die alleen boeken.

Is er elektriciteit in de tent?

Er is geen elektriciteit in de tent aanwezig, wel in de gemeenschappelijke leeftent. Ook  voorzien we hier kluisjes die je kan gebruiken om GSM of elektrische toestellen op te laden. Je kan een kluisje huren voor 10€ per week.

Is er WIFI?

Er is geen wifi op het camp. Indien je via internet contact met het thuisfront wilt houden, zal dit via 4G moeten.

Wat met het sanitair?

Er is een sanitaire blok op het kamp aanwezig die exclusief gebruikt wordt door Flowtrack. Hier zijn aparte douches en toiletten voorzien voor jongens en meisjes. Iedere douche heeft een eigen kleedhokje om je om te kleden. Er zijn aparte wasbakken om je afwas te doen. De sanitaire blok wordt dagelijks gepoetst.

Is er een winkeltje, bankautomaat, etc... aanwezig?

Er is een klein winkeltje op de camping voor een aantal basisbehoeften.
Supermarkten, bankautomaat, post etc. kan je vinden in het centrum van San Vicente de la Barquera of Comillas. Beide liggen op zo’n 5 kilometer van het kamp. Je kan bij ons een fiets huren voor een dag, met het openbaar vervoer gaan of wandelen.

CATERING

Wat houdt 8 dagen halfpension in?

Als je 8 dagen halfpension boekt krijg je van ons iedere ochtend en iedere avond eten.
Beginnend op de zaterdag van aankomst tot en met de avond van vertrek.

Op de avond dat we met z’n allen een feestje gaan bouwen in een nabijgelegen dorpje is er geen avondeten voorzien. We vertrekken iets vroeger zodat jullie zelf in het dorpje iets kunnen gaan eten op voorhand.

Het middageten zit niet inbegrepen, maar je kan wel elke dag overheerlijke beachbroodjes bestellen, die wij indien gewenst naar het strand brengen.

Heb ik extra geld nodig?

Er zijn een aantal optionele activiteiten die je ter plaatse nog kan bijboeken. Er moet bij aankomst ook een waarborg van €50 per persoon voor de tent betaald worden. Verder kan je ook een drankkaart kopen voor drankjes in onze bar.
Voorzie dus best wat extra zakgeld.

Kan ik zelf koken?

We raden je sterk aan om de halfpension formule van Flowtrack te boeken. Zelf koken op het kamp is niet mogelijk en de supermarkten liggen op 5 km van het kamp..

Wat is het menu?

Wij verzorgen een gevarieerd en gezond menu.
Bij het ontbijt is er keuze uit meerdere soorten ontbijtgranen, brood, kaas, charcuterie, confituren, choco, fruit, fruitsappen, melk, yoghurt, etc. We voorzien ook dagelijks een extraatje zoals eitjes of pannenkoeken.
In de avond voorzien we steeds een heerlijke warme maaltijd met verse ingrediënten en een nagerecht.

Ik heb een allergie, is dat een probleem?

We houden in de mate van het mogelijke rekening met alle allergieën, maar vermeld dit duidelijk op je medische fiche en laat het ook meteen weten aan de begeleiders van Flowtrack, zeker in het geval je speciale medicatie hebt die moet bewaard of toegediend worden door onze begeleiders. Ook met de meeste dieetwensen kunnen wij gemakkelijk rekening houden. Indien je echt specifieke ingrediënten nodig hebt is het raadzaam om deze zelf te voorzien. Soms is het moeilijk om in de lokale markten alle specifieke producten te verkrijgen.

Ik ben een vegetariër, is dat een probleem?

Dat is geen enkel probleem, vergeet het alleen niet te vermelden bij je inschrijving. Breng voor de zekerheid de begeleiding ter plaatse ook nog eens op de hoogte. Wij zorgen voor vervangproducten en maken ook voor jou een overheerlijk menu klaar. Je kan tijdens je boeking aangeven of je wél of geen vis eet.

Moet ik zelf bord, beker en bestek meenemen?

Ja, we vragen aan iedereen om dit zelf van thuis mee te nemen.
We hebben een kleine voorraad aanwezig, moest je het echt vergeten zijn, maar er is niet genoeg voor iedereen.

Moet ik zelf afwassen?

We vragen steeds om je eigen bord, beker en bestek af te wassen.
Ook is er een beurtrol om mee te helpen met de afwas van de potten en pannen die het kookteam gebruikte om jullie heerlijke maaltijd te bereiden.

ACTIVITEITEN

Ik heb nog nooit gesurft, is dat een probleem?

Natuurlijk niet!
Onze gediplomeerde, Nederlandstalige surfcoaches zijn er speciaal om jullie de kneepjes van het vak aan te leren, vanaf het prille begin. Spanje heeft een enorm veilige kustlijn, met ideale condities voor beginnende surfers. Wij beloven dat je tegen het einde van de week de surfmicrobe te pakken hebt!

Moet ik aan alle activiteiten meedoen?

Op ons 16+ camp kan je vrijblijvend meedoen aan de activiteiten die Flowtrack organiseert.
Wij moedigen je wel aan om zoveel mogelijk mee te doen met alle activiteiten! Dit zorgt voor een goed groepsgevoel en voor een betere beleving van jouw Destination Feelgood.

Moet ik extra bijbetalen voor de activiteiten?

Als 16 plusser beslis je bij Flowtrack deels zelf hoe zijn vakantie er zal uitzien en aan welke activiteiten je deelneemt.
Sommige activiteiten zijn optioneel, je kan ze vrijblijvend ter plaatse boeken.

Canyoning: €35
Citytrip Santander: €30
Boat Party: €20
Sunset Surf: €12
Mountainbike huur: €10/dag of €5/halve dag

Je kan deze activiteiten afzonderlijk boeken of je kiest voor een voordelig activiteitenpakket.
Het activiteitenpakket kost €59 en is inclusief de Sunset Surf, boat party en de citytrip naar Santander

Hoe lang duurt een surfles?

Normaal gezien geven wij surfles in blokken van 2u. Soms kan dit afwijken door weersomstandigheden of overmacht.
We beloven dat je steeds het door jou geboekte aantal surflesuren zal krijgen!

BEACH HOUSE

VERBLIJF

Wat is het adres van de beach houses?

Port La Sardana
Carrer del Xaloc
17487 Empuriabrava
Spanje

Waar slaap ik?

Je zal verblijven in volledig vernieuwde Spaansje huisjes die dicht bij elkaar rondom het water liggen. Elke villa heeft zijn eigen terras met een prachtig uitzicht over de kanalen van Empuriabrava. De huizen hebben een ruime, gezellige leefruimte met een eettafel en een zitgedeelte, een uitgeruste keuken en een badkamer met douche, lavabo en toilet.

Elke beach house heeft 2 tot 3 slaapkamers. Je kan kiezen uit 2-, 3- of 4 persoonskamers die zijn ingericht met nieuwe stapelbedden.

Kan ik met mijn vrienden op de kamer?

Dat kan zeker!
Je hebt keuze uit 2-, 3- of 4-persoonskamers. Je kan ook met een groep vrienden een huisje afhuren.
Per huisje slaap je met 8 à 10 personen.

Kan ik alleen op een kamer?

Dat kan helaas niet, indien je alleen boekt zal je een kamer delen met andere mensen die alleen boeken..

Wat met het sanitair?

Per huisje is er een goed uitgeruste badkamer aanwezig.
Neem wel je eigen handdoeken mee van thuis.

Moet ik eigen lakens meenemen?

Neen, de lakens zijn inclusief.

CATERING

Wat houdt 8 dagen halfpension in?

Als je 8 dagen halfpension boekt krijg je van ons iedere ochtend en iedere avond eten.
Beginnend op de dag van aankomst tot en met de avond van vertrek.

Enkel wanneer we naar Lloret de Mar gaan wordt er geen avondeten voorzien. We vertrekken iets eerder, zodat je daar de mogelijkheid hebt om iets lekkers te gaan eten. Ook als je niet meegaat naar Lloret kan je die avond iets eten in het dorp.

Heb ik extra geld nodig?

Er zijn een aantal optionele activiteiten die je ter plaatse nog kan bijboeken. Er moet bij aankomst ook een waarborg van €50 per persoon voor het huis betaald worden. Verder kan je ook een drankkaart kopen voor drankjes in onze bar.
Voorzie dus best wat extra zakgeld.

Kan ik zelf koken?

Dat kan als je dat wenst. Er is een basis-keuken aanwezig in ieder huisje: een koelkast, 4 kookpits en enkele potten en pannen. Er zijn lokale supermarkten waar je inkopen kan doen. We raden je echter aan om te genieten van onze halfpensionformule!

Wat is het menu?

Wij verzorgen een gevarieerd en gezond menu.
Bij het ontbijt is er keuze uit meerdere soorten ontbijtgranen, brood, kaas, charcuterie, confituren, choco, fruit, fruitsappen, melk, yoghurt, etc. We voorzien ook dagelijks een extraatje zoals eitjes of pannenkoeken.
’s Middags voorzien we belegde broodjes met groentjes en beleg naar keuze.
In de avond voorzien we steeds een heerlijke warme maaltijd met verse ingrediënten en een nagerecht.

Ik heb een allergie, is dat een probleem?

We houden in de mate van het mogelijke rekening met alle allergieën, maar vermeld dit duidelijk op je medische fiche en laat het ook meteen weten aan de begeleiders van Flowtrack, zeker in het geval je speciale medicatie hebt die moet bewaard of toegediend worden door onze begeleiders. Ook met de meeste dieetwensen kunnen wij gemakkelijk rekening houden. Indien je echt specifieke ingrediënten nodig hebt is het raadzaam om deze zelf te voorzien. Soms is het moeilijk om in de lokale markten alle specifieke producten te verkrijgen.

Ik ben een vegetariër, is dat een probleem?

Dat is geen enkel probleem, vergeet het alleen niet te vermelden bij je inschrijving. Breng voor de zekerheid de begeleiding ter plaatse ook nog eens op de hoogte. Wij zorgen voor vervangproducten en maken ook voor jou een overheerlijk menu klaar. Je kan tijdens je boeking aangeven of je wél of geen vis eet.

Moet ik zelf bord, beker en bestek meenemen?

neen, deze zijn aanwezig en mag je gebruiken.

ACTIVITEITEN

Moet ik aan alle activiteiten deelnemen?

Op ons 16+ camp kan je vrijblijvend meedoen aan de activiteiten die Flowtrack organiseert.
Wij moedigen je wel aan om zoveel mogelijk mee te doen met alle activiteiten! Dit zorgt voor een goed groepsgevoel en voor een betere beleving van jouw Destination Feelgood.

Moet ik extra bijbetalen voor de activiteiten?

Als 16 plusser beslis je bij Flowtrack deels zelf hoe zijn vakantie er zal uitzien en aan welke activiteiten je deelneemt.
Sommige activiteiten zijn optioneel, je kan ze vrijblijvend ter plaatse boeken.

Lloret by night  (enkel vanaf 16 jaar): 35 Euro
Aquabrava : 35 Euro
Barcelona : 35 Euro
Empuria by boat : 12 Euro
Boat Party : 35 Euro
Watertrekking: 20 Euro

Je kan deze activiteiten afzonderlijk boeken of je kiest voor een voordelig activiteitenpakket.

Wat kan ik doen als ik niet deelneem aan de activiteiten?

Je verblijft op een luxebestemming waar je kan chillen aan het water en het strand is vlakbij. Verder is het gezellige centrum van Empuriabrava op wandelafstand, kan je gaan beachvolleyballen met je vrienden, een bootje huren of tips vragen aan onze crew!

Moet ik zelf dingen meenemen om aan de activiteiten te kunnen deelnemen?

Buiten zwemgerief, een handdoek en zonnecrème hoef je zelf niets mee te nemen. Als er extra materiaal nodig is, zoals een wetsuit, zwemvest of bescherming zal Flowtrack dit voorzien. Je neemt best wel een paar dichte schoenen mee die nat mogen worden voor de watertrekking!

Zijn er veel uitgaansmogelijkheden?

’s Avonds is er enorm veel te doen in de omgeving. Vlakbij het Beach House is er een gezellige bar op het strand, in het centrum van Empuriabrava zijn verschillende clubs en bars en je kan je ook inschrijven voor onze Lloret Disco tour.

Natuurlijk gebeurt het uitgaan volgens de afspraken die er worden gemaakt met onze Flowtrack crew.

PLATJA D’ARO

VERBLIJF

Wat is het adres van de camping?

We verblijven op Camping Vall d’Or Costa Brava.

Het adres:
Avinguda de Verona Terol 41
17250 Platja d’Aro
Girona, Spanje

Waar slaap ik?

Je zal verblijven in comfortabele 4-persoons bungalow tenten. De tenten zijn ruim, je kan er al je bagage in kwijt en je kan er in rechtstaan. Deze tenten hebben 2 slaapcompartimenten en een grote voortent. Verder is er niets aanwezig. Je brengt zelf een matje, slaapzak en hoofdkussen mee.

Hoe groot mag mijn matje of luchtmatras zijn?

Als je alleen boekt is dit een normale 1-persoons luchtmatras of matje van ongeveer 70 cm breed. Wanneer je met twee boekt heb je de mogelijkheid om een dubbele matras mee te nemen van maximum 140 cm breed.

Is er elektriciteit in de tent?

Er is geen elektriciteit in de tent aanwezig, wel in de gemeenschappelijke leeftent. Ook  voorzien we hier kluisjes die je kan gebruiken om GSM of elektrische toestellen op te laden. Je kan een kluisje huren voor 10€ per week.

Is er WIFI?

De wifi mogelijkheden op het kamp zelf zijn beperkt, maar wij voorzien momenten waarop je op de wifi van de camping kan inloggen, om het thuisfront op de hoogte te houden en de Feelgood te verspreiden!

Wat met het sanitair?

Er is een sanitaire blok op de camping, waar je kan douchen, naar het toilet gaan en je afwas doen. Er is een aparte ruimte voor jongens en meisjes. Deze blok wordt ook door andere mensen gebruikt dus je gaat hier steeds respectvol mee om. De sanitaire blok wordt dagelijks schoongemaakt.

Is er een winkeltje aanwezig?

Er is op de camping een winkeltje aanwezig waar je eventueel iets kleins kan kopen. Ook tijdens onze uitstappen krijg je soms de mogelijkheid om de winkeltjes te bezoeken.

CATERING

Wat houdt 8 dagen halfpension in?

Als je 8 dagen halfpension boekt krijg je van ons iedere ochtend en iedere avond eten.
Beginnend op de dag van aankomst tot en met de avond van vertrek.

Enkel wanneer we naar Lloret de Mar gaan wordt er geen avondeten voorzien. We vertrekken iets eerder, zodat je daar de mogelijkheid hebt om iets lekkers te gaan eten. Ook als je niet meegaat naar Lloret kan je die avond iets eten in het dorp of het restaurant van de camping.

Heb ik extra geld nodig?

Er zijn een aantal optionele activiteiten die je ter plaatse nog kan bijboeken.
Er moet bij aankomst ook een waarborg van €50 per persoon voor de tent betaald worden.
Verder kan je ook een drankkaart kopen voor drankjes in onze bar. Voorzie dus best wat extra zakgeld.

Kan ik zelf koken?

We raden je sterk aan om de halfpension formule van Flowtrack te boeken. Zelf koken op het kamp is niet mogelijk en de supermarkten liggen op 5 km van het kamp.

Wat is het menu?

Wij verzorgen een gevarieerd en gezond menu.
Bij het ontbijt is er keuze uit meerdere soorten ontbijtgranen, brood, kaas, charcuterie, confituren, choco, fruit, fruitsappen, melk, yoghurt, etc. We voorzien ook dagelijks een extraatje zoals eitjes of pannenkoeken.
’s Middags voorzien we belegde broodjes met groentjes en beleg naar keuze.
In de avond voorzien we steeds een heerlijke warme maaltijd met verse ingrediënten en een nagerecht.

Ik heb een allergie, is dat een probleem?

We houden in de mate van het mogelijke rekening met alle allergieën, maar vermeld dit duidelijk op je medische fiche en laat het ook meteen weten aan de begeleiders van Flowtrack, zeker in het geval je speciale medicatie hebt die moet bewaard of toegediend worden door onze begeleiders. Ook met de meeste dieetwensen kunnen wij gemakkelijk rekening houden. Indien je echt specifieke ingrediënten nodig hebt is het raadzaam om deze zelf te voorzien. Soms is het moeilijk om in de lokale markten alle specifieke producten te verkrijgen.

Ik ben een vegetariër, is dat een probleem?

Dat is geen enkel probleem, vergeet het alleen niet te vermelden bij je inschrijving. Breng voor de zekerheid de begeleiding ter plaatse ook nog eens op de hoogte. Wij zorgen voor vervangproducten en maken ook voor jou een overheerlijk menu klaar. Je kan tijdens je boeking aangeven of je wél of geen vis eet.

Moet ik zelf bord, beker en bestek meenemen?

Ja, we vragen aan iedereen om dit zelf van thuis mee te nemen.
We hebben een kleine voorraad aanwezig, moest je het echt vergeten zijn, maar er is niet genoeg voor iedereen.

Moet ik zelf afwassen?

We vragen steeds om je eigen bord, beker en bestek af te wassen.
Ook is er een beurtrol om mee te helpen met de afwas van de potten en pannen die het kookteam gebruikte om jullie heerlijke maaltijd te bereiden.

ACTIVITEITEN

Welke activiteiten worden er gedaan?

Tijdens deze vakantie is er een geweldig ruim aanbod aan uiteenlopende activiteiten. Een aantal activiteiten zit inclusief de prijs. Zo zal iedereen gratis kunnen meedoen aan onder ander de coasteering, beachvolleyball, skate en longboard en op de uitstap naar de geheime baaitjes.

Je kan je daarnaast ook inschrijven voor de Platja X-perience pack.

Moet ik aan alle activiteiten meedoen?

Op ons 16+ camp kan je vrijblijvend meedoen aan de activiteiten die Flowtrack organiseert.
Wij moedigen je wel aan om zoveel mogelijk mee te doen met alle activiteiten! Dit zorgt voor een goed groepsgevoel en voor een betere beleving van jouw Destination Feelgood.

Moet ik extra bijbetalen voor de activiteiten?

Als 16 plusser beslis je bij Flowtrack deels zelf hoe zijn vakantie er zal uitzien en aan welke activiteiten je deelneemt.
Sommige activiteiten zijn optioneel, je kan ze vrijblijvend ter plaatse boeken.

Lloret by night  (enkel vanaf 16 jaar): 35 Euro
Aquabrava : 35 Euro
Barcelona : 35 Euro
Empuria by boat : 12 Euro
Boat Party : 35 Euro
Watertrekking: 20 Euro

Je kan deze activiteiten afzonderlijk boeken of je kiest voor een voordelig activiteitenpakket.

Wat kan ik doen als ik niet meedoe aan de activiteiten?

In de buurt is er erg veel te doen. Het strand en het centrum van Platja d’Aro zijn vlakbij. Er is een bioscoop, bowling, pretpark, minigolf…

Moet ik zelf dingen meenemen om aan de activiteiten te kunnen deelnemen?

Buiten zwemgerief, een handdoek en zonnecrème hoef je zelf niets mee te nemen. Als er extra materiaal nodig is, zoals een wetsuit, zwemvest of bescherming zal Flowtrack dit voorzien. Je neemt best wel een paar dichte schoenen mee die nat mogen worden voor de watertrekking!

Zijn er veel uitgaansmogelijkheden?

’s Avonds is er enorm veel te doen in de omgeving. In het centrum van Platja d’Aro zijn verschillende clubs en bars en je kan je ook inschrijven voor onze Lloret Disco tour.

Natuurlijk gebeurt het uitgaan volgens de afspraken die er worden gemaakt met onze Flowtrack crew.

LEEFTIJDEN

Hoe oud moet je zijn om mee te mogen met het 23+ Camp?

Je mag mee met het 23+ camp als je 23 jaar of ouder bent of in datzelfde jaar nog 23 wordt.

Is er een maximumleeftijd op het 23+ camp?

Het Bisca Surf Resort camp is er voor volwassenen vanaf 23 jaar die in alle luxe willen glampen, surfen, sportief bezig zijn en van het leven genieten met gelijkgestemden.
In principe is er dus geen leeftijdsgrens op het 23+ Camp. De meeste deelnemers zijn tussen 23 en 30 jaar.

Ik ben nog geen 23, kan ik toch mee?

Ben je 21+ en maak je deel uit van een vriendengroep die 23 of ouder is, dan ben je wel welkom op ons camp. Neem wel eerst even contact op met ons via info@flowtrack.be

BEGELEIDING & AFSPRAKEN

Wie van Flowtrack is aanwezig?

Flowtrack voorziet een voltallige crew op het 23+ camp. Dit bestaat uit een camp manager, een chef-kok met keukenteam, activities crew, een yogaleraar/masseur, surfcoaches, een bar manager en nog enkele helpende handen.

Wie geeft de surflessen?

In samenwerking met een officiële Franse surfschool voorzien wij een eigen Nederlandstalige surfcoach.

Kan ik de crew op voorhand bereiken?

In de laatste reisdocumenten, die je ongeveer 4 weken voor vertrek ontvangt, vind je de contactgegevens van de verantwoordelijke ter plaatse. Als het nodig is kan je dus op voorhand contact opnemen.

VERBLIJF

Wat is het adres van de camping?

We verblijven op camping Campéole Le Vivier.

Het adres:
Camping Le Vivier
681 Rue du Tit
40600 Biscarrosse
Frankrijk

Kan ik met de auto op de camping?

Op de aankomst- en vertrekdag kan je een pasje verkrijgen om de camping op en af te rijden om je spullen uit te laden aan het camp. Daarna kan je de auto parkeren op de parking van de camping.

Hoelaat kan ik inchecken?

Inchecken kan op zaterdag vanaf 15u.  je kan ook al eerder toekomen op het camp en al wat uitrusten of naar het strand gaan.

Zijn honden toegestaan tijdens de reis?

In de Tipi’s of Safaritenten van Flowtrack kunnen we helaas geen honden toestaan. Het is dus niet mogelijk om je hond mee te nemen op het 23+ camp.

Is er WIFI op het camp?

Flowtrack voorziet geen WIFI op het camp. Wel is er betalende wifi op de camping. Betaling dient te gebeuren met een creditcard.
Er is ook 4G ontvangst.

Hoe zit het met nachtlawaai?

Vanaf 23u30 wordt er stilte verwacht op het camp. Er loopt security rond op de camping die er op toeziet dat deze stilte gerespecteerd wordt. Zowel op het camp als tijdens het verplaatsen op de camping verwachten we van onze deelnemers dat ze stil zijn. Wanneer de stilte niet gerespecteerd wordt kan je in de problemen komen met de camping en kan je in het slechtste geval toegang tot de camping geweigerd worden.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Flowtrack voorziet geen kluisjes. Je kan indien gewenst een kluisje huren aan de receptie van de camping.

Is er sanitair aanwezig?

Er zijn verschillende gemeenschappelijke sanitairblokken op de camping. Vlak tegen het kamp is een blok die een beetje verouderd is, maar waar je nog prima naar het toilet kan gaan of je kan afspoelen na het surfen. Wil je in alle comfort douchen of je wassen, dan heb je op ongeveer 50 meter afstand een nieuw, super deluxe sanitair. Hier zijn toiletten, douches, wastafels, lavabo’s, wasmachines en droogkasten, kortom alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf!

Kan ik mijn kleren wassen tijdens het verblijf?

In het sanitair zijn er wasmachines en droogkasten tegen betaling.

Moet ik eigen handdoeken meenemen?

Handdoeken zijn niet aanwezig en neem je best zelf van thuis mee.

Moet ik eigen beddegoed meebrengen?

Je kan eigen beddengoed (hoeslaken, donsovertrek en kussensloop) meenemen van thuis of je kan het bij ons huren tegen een meerprijs van 10€ per week. Donsdekens en een kussen zijn in iedere tent aanwezig.

SURFEN

Surfen zegt me niet zoveel, is dit kamp wel iets voor mij?

In Biscarrosse is er zóveel meer te doen dan enkel surfen. Je kan relaxen op het camp, aan het zwembad liggen of zonnebaden op het strand, je kan gaan fietsen of lopen door de bossen, je kan ontelbaar veel activiteiten doen en talrijke plekjes bezoeken in de buurt, lekker eten & drinken, gezellig babbelen met de crew… Ook al surf je niet, je zal je geen seconde vervelen!

Ik heb nog nooit gesurft, is dat een probleem?

Natuurlijk niet! Onze gediplomeerde surfcoaches zijn er speciaal om jullie de kneepjes van het vak aan te leren, vanaf het prille begin. Je krijgt zowel een theoretische uitleg als voldoende praktijklessen. Daarbuiten heb je enorm veel vrije tijd om verder te oefenen en tips te vragen bij onze crew.

Ik heb al ooit gesurft, moet ik nog les nemen?

De surflessen zijn niet verplicht. Voor zij die al eens gesurft hebben is het interessant om een opfrissingscursus te boeken. Dit is 2x 1.5u waarbij de surfcoach intensief met jullie de basis overloopt en jullie terug op weg helpt, zodat je snel je niveau kan verbeteren.

Hoe worden de surflessen georganiseerd?

De surfleraar geeft bij de start van de vakantie een duidelijke briefing over de surflessen. Hier kom je alles te weten over de start van de lessen, in welke groep je zit, wat je moet meenemen en veel meer.

Hoeveel surfles kan ik boeken?

Je hebt keuze uit 2, 3 of 5 surflessen van telkens anderhalf uur. 2 x 1.5u is een opfrissing voor zij die al eerder gesurft hebben.

Met hoeveel krijg je surfles?

De surflessen worden georganiseerd in groepjes van maximum 8 personen.

Hoe ver is het strand?

Het strand ligt op ongeveer 1.5 kilometer van het camp. Er is een veilig autovrij zandweggetje richting het strand.

Wat heb ik nodig om te gaan surfen?

Buiten zonnecrème en een handdoek hoef je zelf niets mee te nemen om te surfen. Wij hebben wetsuits ter beschikking en surfboards in alle maten.

Moeten we het surfmateriaal dragen naar het strand?

Het surfmateriaal dat we gebruiken tijdens de lessen ligt klaar aan het strand. Bij het vrije surfen draag je je eigen boards naar het strand en breng je ze, na jullie surfsessie, terug mee naar de surfcontainer.

ACTIVITEITEN

Moeten we activiteiten op voorhand boeken?

Het weekprogramma wordt voorgesteld op de aankomstdag. Je kan ter plaatse inschrijven voor de activiteiten die jij graag wil doen!

Wat kosten de optionele activiteiten?

Flowtrack heeft een vrijblijvend activiteitenprogramma. Sommige activiteiten organiseert Flowtrack, andere activiteiten doe je op eigen houtje met je gezin.
De activiteiten die Flowtrack organiseert:
– Sunset Sup & Rosé: €20
– Visite Bordeaux: €30
– Wakeboard of waterpark: €20
– Visite Dune de Pilat: €10.

Andere activiteiten die je zelf kan gaan doen in de buurt:
– Kayak sur la Leyre: €20
– Paardrijden: €25
– E-bike (huur per dag): €30
– Longboard initiatie: €10
– Aqualand: €30
– Aquapark Biscarrosse: €10 per uur
– Toro piscine: €15,
– Paardrijden: €25-€30 per uur
– Massage (40 min): €30

Wat houdt het bezoek naar Dune Du Pilat in?

Dune de Pilat is de hoogste duin van Europa en ligt op zo’n 15 kilometer van het camp. We leggen een bus in of je kan met eigen vervoer. Het is erg indrukwekkend om hier van de zonsondergang te genieten, met een drankje en goed gezelschap.

Wat houdt de Sunset SUP & Rosé in?

We nemen je na het avondeten mee naar het meer van Biscarrosse, waar je kan SUP’en terwijl de zon ondergaat. Ondertussen voorzien we ook lekkere hapjes en rosé op het strandje, zodat je ook langs de kant volop kan genieten van de zon die ondergaat.

Wat houdt de uitstap naar Bordeaux in?

We voorzien een bus die je naar het stadscentrum van Bordeaux brengt. In deze prachtige stad kan je lekker rondslenteren langs de rivier, prachtige architectuur bewonderen, gaan shoppen en genieten van lokale specialiteiten. Na het Bordeaux bezoek rijden we door naar Lakecity, waar je kan wakeboarden of in het waterpretpark kan.

Wat houdt het wakeboarden / waterpretpark in?

Na het bezoek aan Bordeaux rijden we door naar Lakecity, hier kan je gedurende 2u Wakeboarden aan een kabel. De kabelbaan is ideaal voor zowel beginners als gevorderde wakeboarders met jumps en slides. Ga je toch liever het opblaasbare waterpretpark in? Fun gegarandeerd, zeker met de gigantische “blob” waarbij je de lucht in gekatapulteerd wordt! Onze DJ zorgt langs de kant voor een chille vibe voor de toeschouwers.

CATERING

Is het eten inbegrepen?

Het eten is niet standaard inbegrepen. Je kan een Halfpension pakket bijboeken in het boekingsproces.

Kan ik zelf koken?

Er is de mogelijkheid om zelf te koken. We voorzien een basis zelfkooktent met een koelkast, kookvuren, een microgolfoven en potten en pannen.

Zijn er veel restaurants in de buurt?

Op  de camping zijn een aantal foodtrucks en aan de campingbar kan je ook kleine maaltijden en snacks eten. In Biscarrosse Plage zijn er veel gezellige restaurantjes.

Ik ben vegetarisch / veganistisch, is dat een probleem?

Dat is geen probleem, wij zorgen voor een aangepast menu. Je kiest voor een vegetarisch menu in je boeking.

Ik heb een allergie, is dat een probleem?

Dat is geen probleem, wij zorgen voor een aangepast menu. Vergeet niet om dit door te geven aan ons via de medische fiche en aan de chef ter plaatse.

Hoe laat is het ontbijt?

Je kan ontbijten tussen 9u en 10u30. We voorzien ontbijt van zondag tot en met zaterdag.

Wanneer en hoe laat is het avondeten?

Het avondeten wordt geserveerd rond 18u30.

Moet ik zelf borden en bestek voorzien?

We voorzien voor iedereen een bord, kom, mes, vork, lepel, en drinkbeker.

Moet ik zelf afwassen?

Als je inschrijft voor het halfpension moet je enkel je eigen bord en bestek afwassen. Wanneer je zelf kookt moet je uiteraard ook je potten, pannen en de keuken afwassen en netjes achter laten.

BUSREIS

Wat zijn de verschillende opstapplaatsen in Nederland?

In Nederland hebben we 4 opstapplaatsen: Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Breda.
Let op: voor de opstapplaatsen vanuit Nederland wordt een toeslag van 15 euro gerekend.

Wat zijn de verschillende opstapplaatsen in België?

In België hebben we 2 opstapplaatsen: Antwerpen en Gent.

Om hoe laat vertrekken de bussen?

De volgende tijden zijn richturen. Een maand voor vertrek krijg je een bus ticket met de exacte uren. Houd er rekening mee dat deze tijden dus nog licht kunnen wijzigen.

-Amsterdam: 15:00

-Utrecht: 15:45

-Den Bosch: 16:45

-Breda: 17:30

-Antwerpen: 19:00

-Gent: 20:00

Gaat mijn geboekte opstap altijd door?

Een opstap gaat door vanaf een minimaal aantal boeking voor deze opstap. Wordt dit aantal niet gehaald, dan word je ten laatste 2 weken voor vertrek hiervan op de hoogte gebracht.

Hoe laat ben ik terug in België of Nederland?

De terugkomst is nogal moeilijk te voorspellen.
Als de bus ’s ochtends aankomt op de bestemming (met de nieuwe groep)  moet die 9u stil staan, pas dan kan ze terug vertrekken naar België en Nederland. In normale omstandigheden kan de bus ‘s avonds tussen 17u30 en 21u30 vertrekken en komt hij ‘s morgens vroeg rond 9u toe op de eerste afstapplaats (Gent). Daarna rijdt de bus door naar de andere afstapplaatsen.

Hoeveel mag ik meenemen?

Als je meereist met onze bus is er natuurlijk een beperking voor de bagage.
Per persoon mag je 1 reiskoffer meenemen (+/- 25kg) en 1 rugzak(je) als handbagage.
Je slaapzak of matras mag je apart nog meenemen en moet niet in de bagage.

VLIEGTUIG

Hoe boek ik een transfer vanuit Bordeaux als ik met het vliegtuig afreis?

Bordeaux airport ligt een uurtje rijden van het camp in Biscarrosse. Wij raden aan om op voorhand een transfer vast te leggen via gettransfer.com.

GETTRANSFER.COM

Hoe doe ik best een aanvraag bij GetTransfer.com?

De gemakkelijkste manier om je rit aan te vragen is via de app. Je kan deze downloaden uit de Playstore of Apple store. Nadat de app geïnstalleerd is maak je een profiel aan en je kan aan de slag.

 1. Bij ‘aanvragen’ duid je aan dat het om een transfer gaat, op deze manier kan je aangeven waar ze je moeten komen ophalen en waar je naartoe gaat. Het ophaalpunt (A) is Bordeaux Airport en het afzetpunt (B) is Biscarrosse Plage.
 2. De volgende stap is om te kiezen wat voor auto je zou willen. Dit hangt af van het aantal personen waar je mee reist en het comfort niveau dat je verkiest.
 3. Vervolgens voeg je je transferdatum in en om hoe laat je op het ophaal zou zijn. Het vakje ‘bied uw prijs aan’ mag je negeren, dit is enkel voor chauffeurs die een rit willen aanbieden. Je kan eventueel ook je vluchtnummer toevoegen maar dit is niet verplicht.
 4. Als laatste duid je aan met hoeveel personen je reist en wat je vereisten zijn (bv een Nederlandstalige chauffeur). Als al deze velden zijn ingevuld druk je op de groene knop ‘Aanbiedingen ontvangen’

Het kan zijn dat je niet onmiddellijk aanbiedingen krijgt voor jou rit maar geen zorgen, deze zullen zeker binnenstromen. Uit onze ervaring is het best dat je je aanbieding even laat openstaan. Meer chauffeurs zullen dan reageren op jou rit en zo kan je de beste prijs garanderen voor het vervoer van de luchthaven naar het camp.

ALGEMEEN

BEGELEIDING & AFSPRAKEN

Wie van Flowtrack is aanwezig?

Flowtrack voorziet een voltallige crew op het family camp. Dit bestaat uit een camp manager, een chef-kok met keukenteam, een kinderopvang, een masseur, een yogaleraar, activiteitenmonitoren en nog enkele helpende handen.

Kan ik de crew op voorhand bereiken?

In de laatste reisdocumenten vind je de contactgegevens van de verantwoordelijke ter plaatse. Als het nodig is kan je dus op voorhand contact opnemen.

Is er altijd Flowtrack crew aanwezig tijdens de activiteiten?

Tijdens de activiteiten die Flowtrack zelf organiseert, is er steeds Nederlandstalige Flowtrack crew aanwezig.
Er zijn ook activiteiten die jullie in alle rust met het eigen gezin kan doen en dit zonder Flowtrack crew.

Wie begeleid de activiteiten?

De activiteiten die door Flowtrack worden georganiseerd, worden door onze eigen Nederlandstalige crew gegeven.

KIDS

Zijn er voorzieningen voor baby's?

Flowtrack voorziet een aantal kinderstoeltjes in de bistro. Ook zal onze kinderopvang voorzien zijn van de nodige zaken zoals verschoningskussen, doekjes, microgolf etc. We raden ouders aan om zelf een reisbedje te voorzien, een eigen verschoningskussen en indien nodig een potje voor naar het toilet te gaan. De camping verhuurt deze zaken ook (zolang de voorraad strekt) indien je ze toch zou vergeten.

Hoe werkt de babysit-service?

Flowtrack voorziet op aanvraag een babysit-service. Als jullie graag eens gezellig willen gaan eten zonder kindjes kan, je in overleg met onze crew, een kinderoppas reserveren. Dit is een betalende service (richtprijs 8 Euro per uur) die kan doorgaan bij beschikbaarheid van kinderoppas crew.

Vanaf/tot welke leeftijd is de kinderopvang?

Flowtrack voorziet kinderopvang voor kinderen vanaf 2.5 jaar of het moment waarop ze zindelijk zijn. Er is een groep van 2.5 tot en met 5 jaar en een van 6 tot 12 jaar, met aangepaste opvang, animatie en activiteiten.

Wie verzorgt de kinderopvang?

Voor de kinderopvang voorzien wij enthousiaste & verantwoordelijke crew. Zij hebben ervaring in het begeleiden van (jonge) kinderen en krijgen een uitgebreide opleiding voor vertrek.

Wat doen jullie tijdens de kinderopvang?

Aangezien het meestal goed weer is proberen we zoveel mogelijk activiteiten buiten te laten doorgaan. met de kleinsten spelen we spelletjes, maken knutselwerkjes of doen een kleine wandeltocht over de camping of naar het strand.

Voor de oudere kinderen organiseren we veel (sportieve) activiteiten, chillen we op de camping of het strand en doen we coole dingen om elkaar beter te leren kennen.

BISCARROSSE

VERBLIJF

Wat is het adres van de camping?

We verblijven op camping Campéole Le Vivier.

Het adres:
Camping Le Vivier
681 Rue du Tit
40600 Biscarrosse
Frankrijk

Kan ik met de auto op de camping?

Op de aankomst- en vertrekdag kan je een pasje verkrijgen om de camping op en af te rijden om je spullen uit te laden aan het camp. Daarna kan je de auto parkeren op de parking van de camping.

Hoe laat kan ik inchecken?

Inchecken kan op aankomstdag (zaterdag) vanaf 15u.
Je kan ook al eerder toekomen op het camp en al wat uitrusten of naar het strand gaan.

Hoe laat moet ik uitchecken?

We vragen je om je verblijf vóór 11u te verlaten, zodat we deze kunnen klaarmaken voor de volgende gasten.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Flowtrack voorziet geen kluisjes in je verblijf. Je kan een kluisje huren aan de receptie van de camping.
Je kan je verblijf afsluiten met een cijferslot.

Is er WIFI op het family camp?

Er is betalende wifi op de camping waar je een creditkaart voor nodig hebt. Er is ook 4G ontvangst.

Is er nachtlawaai op de camping?

Er is voldoende security aanwezig op de camping die er op toezien dat er absolute nachtrust is vanaf 23u30. Sowieso ligt het family camp in het rustige gedeelte van de camping, waar enkel families verblijven.

Één of tweemaal per week organiseert de camping zelf avondanimatie waarbij soms (luide) muziek wordt gespeeld, voor de campinggasten. Al deze activiteiten die door de camping worden georganiseerd, worden evenwel ten laatste om 0.00 beëindigd om iedereen een goede nachtrust te garanderen.

Zijn dieren toegelaten op het camp?

Buiten één hond per gezin in een Deluxe tent zijn er om hygiënische redenen geen andere dieren toegestaan op het camp.

Zijn honden toegelaten op het Family camp?

We verblijven op een familiecamping met veel jonge kinderen.
Honden zijn welkom (één hond per gezin) maar enkel onder volgende voorwaarden:

-De hond kan enkel mee als je verblijft in een Deluxe tent. De andere accommodatietypes zijn niet geschikt voor honden.
-De hond mag enkel vrij rondlopen binnen in de tent en buiten de camping. Op de camping moet hij altijd aan de leiband.
-In de gemeenschappelijke delen van het Flowtrack camp moet de hond aan de leiband, dit om andere vakantiegangers te respecteren.
-Op de dag van aankomst betaal je voor je hond een toeslag van 21 Euro aan de receptie van de camping. Je bent ook verplicht om een vaccinatieboekje voor te leggen tijdens het aanmelden.
-De hond moet een chip of een tatoeage dragen waarvan het nummer in het vaccinatieboekje staat. Verder zijn inentingen tegen ‘’rabies” ofwel hondsdolheid  verplicht (met vermelding in het vaccinatieboekje).
-In Frankrijk worden honden onderverdeeld in verschillende categorieën. Gevaarlijke honden (aanvals- of verdedigingshonden) zijn niet toegestaan (pitbull, rottweiler,…) op de camping.
Via deze link vind je meer uitleg over de categorieën. Categorie 1 en 2 zijn niet toegestaan op de camping.

Is er sanitair aanwezig?

Wanneer je in een Family Tipi of Family Lodge verblijft heb je geen eigen sanitair.
Er zijn twee gloednieuwe sanitaire eenheden vlak langs het camp. Hier vind je comfortabele douches, toiletten, verschoningsruimtes, wastafels en wasmachines. Wanneer je in een Lodge verblijft kan je op aanvraag een mobiel chemisch toiletje krijgen in bruikleen. Zo hoeven je kindjes ‘s nachts niet naar het openbaar sanitair te wandelen.

Moet ik eigen handdoeken meenemen?

Handdoeken zijn niet aanwezig en neem je best zelf van thuis mee.

Moet ik eigen beddegoed meenemen?

Dekbedden en kussens zijn overal aanwezig. Je neemt ofwel een eigen lakenpakket mee, ofwel kan je er van ons een huren ter plaatse voor € 10 per persoon.

Kan ik mijn kleren wassen tijdens mijn verblijf?

In het sanitair zijn er wasmachines en droogkasten te gebruiken tegen betaling.

CATERING

Zijn maaltijden inclusief?

Maaltijden zijn niet standaard inbegrepen. Je kan een Halfpension pakket bijboeken in het boekingsproces.

Kan ik zelf koken?

Als je zelf wenst te koken zijn dit de opties:

– Je kan zelf koken in de Deluxe tenten die uitgerust is met een kitchenette.
– Je kan zelf koken als je kiest voor de campingplaats. Je brengt in dat geval alle kookspullen (vuurtje, potten, pannen, bestek, …) zelf mee.
– In de tipi of de comfort tent kan je niet koken. Als je hiervoor kiest raden we ons half pensionpakket aan.

Zijn er veel restaurants in de buurt?

Op  de camping zijn een aantal foodtrucks en aan de campingbar kan je ook kleine maaltijden en snacks eten.
In Biscarrosse Plage zijn er veel gezellige restaurantjes.

Wat is het menu?

Wij verzorgen een gevarieerd en gezond menu.
Bij het ontbijt is er keuze uit meerdere soorten ontbijtgranen, brood, kaas, charcuterie, confituren, choco, fruit, fruitsappen, melk, yoghurt, etc. We voorzien ook dagelijks een extraatje zoals eitjes of pannenkoeken.
In de avond voorzien we steeds een heerlijke warme maaltijd met verse ingrediënten en een nagerecht.

Hoe laat is het ontbijt?

Je kan ontbijten tussen 8u30 en 10u. We voorzien ontbijt van zondag tot en met zaterdag.

Hoe laat is het avondeten?

Het avondeten wordt geserveerd rond 18u30.

Ik heb een allergie, is dat een probleem?

We houden in de mate van het mogelijke rekening met alle allergieën, maar vermeld dit duidelijk op je medische fiche en laat het ook meteen weten aan de begeleiders van Flowtrack, zeker in het geval je speciale medicatie hebt die moet bewaard of toegediend worden door onze begeleiders. Ook met de meeste dieetwensen kunnen wij gemakkelijk rekening houden. Indien je echt specifieke ingrediënten nodig hebt is het raadzaam om deze zelf te voorzien. Soms is het moeilijk om in de lokale markten alle specifieke producten te verkrijgen.

Ik ben een vegetariër, is dat een probleem?

Dat is geen enkel probleem, vergeet het alleen niet te vermelden bij je inschrijving. Breng voor de zekerheid de begeleiding ter plaatse ook nog eens op de hoogte. Wij zorgen voor vervangproducten en maken ook voor jou een overheerlijk menu klaar. Je kan tijdens je boeking aangeven of je wél of geen vis eet.

Moet ik zelf bord, beker en bestek meenemen?

We voorzien voor iedereen een bord, kom, mes, vork, lepel, en drinkbeker.

Moet ik zelf afwassen?

Onze crew doet de afwas van de potten en pannen. Jullie wassen eigen borden, bestek en bekers af.

SURFEN

Vanaf welke leeftijd kan je surflessen volgen?

Je kan surflessen volgen vanaf 6 jaar met als belangrijke voorwaarde dat je kind goed kan zwemmen! De kinderen leren veilig en op een op spelenderwijze surfen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is er altijd minstens 1 ouder aanwezig tijdens de surfles.

Hoe worden de surflessen georganiseerd?

De surfleraar geeft bij de start van de vakantie een duidelijke briefing over de surflessen. Hier kom je alles te weten over de start van de lessen, in welke groep je zit, wat je moet meenemen en veel meer.

Krijgen ouders en kinderen samen surfles?

Kinderen van 6 tot 12 jaar krijgen altijd afzonderlijk les samen met leeftijdsgenootjes. We verwachten dat er altijd minstens 1 ouder aanwezig is tijdens de surflessen. Vanaf 12 jaar krijgen ouders en kinderen, indien gewenst, samen surflessen.

Hoeveel surfles kan ik boeken?

Je hebt keuze uit 3 of 5 surflessen van telkens 1.5 uur.

Met hoeveel krijg je surfles?

De surflessen worden georganiseerd in groepjes van maximum 8 personen.

Is surfen veilig voor kinderen?

De Atlantische Oceaan kan hevig zijn. Er kunnen felle (onder)stromingen zijn en soms zijn er erg hoge golven. We leggen erg veel nadruk op veiligheid. Op het camp geven we aan of de condities veilig zijn om het water in te gaan. Bij rode vlag mag je het water niet in en lenen we dus ook geen materiaal uit. We surfen enkel tijdens de uren dat er redders aanwezig zijn op het strand en in de bewaakte zones. Wanneer kinderen vrij willen surfen, kan dit enkel onder toezicht en verantwoordelijkheid van de ouders.

Hoe goed moet mijn kind kunnen zwemmen om te mogen deelnemen aan de surflessen?

Je kind moet minimaal 50 meter goed kunnen zwemmen. Voor de allerkleinsten (minimumleeftijd 6 jaar) raden we aan in het bezit te zijn van een Okra zwembrevet. Dit kan je afleggen in elk zwembad in België. Verder moet je zoon of dochter zich comfortabel voelen onder water (niet panikeren als ze van een plank glijden waarbij het hoofd onder water gaat). Bij de surflessen voor kinderen van 6 tot 12 jaar verwachten wij dat je als ouder mee gaat in het water tijdens de lessen.
Dit verhoogt de veiligheid en je beleeft een Feelgood moment met je kind in zee!

Wat heb ik nodig om te gaan surfen?

Buiten zonnecrème en een handdoek hoef je zelf niets mee te nemen om te surfen. Wij hebben wetsuits (surfpakken) ter beschikking en surfboards in alle maten. Waterschoenen zijn in principe niet nodig. Indien je eigen materiaal hebt mag je dat uiteraard zelf meenemen.

Moeten we de surfplank dragen naar het strand?

Het surfmateriaal dat we gebruiken tijdens de lessen ligt klaar aan het strand. Bij het vrije surfen draag je je eigen boards naar het strand en breng je ze, na jullie surfsessie, terug mee naar de surfcontainer.

Hoe ver is het strand?

Het strand ligt op ongeveer 1.5 kilometer van het camp. Er is een veilig autovrij zandweggetje richting het strand.

Mag ik vrij surfen?

Er is surfmateriaal dat je kan uitlenen aan onze materiaalopslag. Deze uitleendienst in inclusief de basisprijs. Het materiaal wordt uitgeleend tussen 11u en 19u (wanneer de redders op het strand zijn) en onder bepaalde voorwaarden. Kinderen gaan altijd onder begeleiding en verantwoordelijkheid van hun ouders naar het strand en surfen enkel in de bewaakte zones. Als de weersomstandigheden onveilig (onweer, te hoge golven) zijn, lenen we het surfmateriaal niet uit.

Veiligheid is voor Flowtrack een absolute prioriteit.

ACTIVITEITEN

Moeten we activiteiten op voorhand boeken?

Flowtrack maakt een vrijblijvend weekprogramma. Hier staan groepsactiviteiten en activiteiten die je alleen als gezin kan doen in.
Alle activiteiten kan je ter plaatse boeken.

Wat kosten de optionele activiteiten?

Flowtrack heeft een vrijblijvend activiteitenprogramma. Sommige activiteiten organiseert Flowtrack, andere activiteiten doe je op eigen houtje met je gezin. Hieronder een lijst van activiteiten met richtprijzen:

– Bisc Aventure (hoogtouwenparcours): €23
– Kayak sur la Leyre: €20
– Paardrijden: €25
– E-bike (huur per dag): €30
– Aqualand volw: €30 / kind: €20
– Aquapark Biscarrosse: €20 per uur
– Wakeboard & waterpark: €20
– Toro piscine: €15
– Paardrijden: €25-€30 per uur
– SUP (stand up paddle): €25
– Visite Dune de Pilat: €10
– Massage (40 min): €30
– Babysit service: €8 per uur

Welke activiteiten kunnen we nog doen?

Een uitstap naar Bordeaux of Le Bassin d’Arcachon, wakeboarden, waterpretparken bezoeken, paintball, karting, e-bike tours of fietstochten, golfen, skate of longboarden en nog veel meer. Ons Animatieteam voorziet ook regelmatig vrijblijvende activiteiten voor zowel de kinderen als de volwassenen.

Wat houdt het bezoek aan Dune Du Pilat in?

De hoogste duin van Europa ligt op zo’n 15 kilometer van het camp. Je kan er naartoe met je eigen wagen, een bus of zelfs met de e-bike. Na het beklimmen van de berg heb je een eindeloze zandvlakte om in te ravotten of om je gezellig te nestelen op een dekentje en te genieten van één van de mooiste zonsondergangen die je al hebt gezien.

Wat houdt de SUP tocht in?

We nemen je mee naar het meer van Biscarrosse waar je een prachtige “Balade” van 4 kilometer aflegt met de Stand Up Paddle. Je passeert via een kronkelende rivier doorheen het natuurreservaat van Biscarrosse. Sportief genieten van natuurschoon met je hele gezin!

Wat houdt het adventure park in?

Een waanzinnig leuke activiteit voor jong en oud om de week te starten! Een hoogtouwenparcours tussen de bomen, spannende sprongen en uitdagende routes. De kinderen nemen de leiding en de ouders genieten mee.

KINDEROPVANG/ANIMATIE & VOORZIENINGEN 

Welke activiteiten zijn er voorzien voor kids?

Tijdens de uren van de kinderanimatie voorziet ons team leuke activiteiten, zowel voor de allerkleinsten als de oudere kinderen. Daarnaast is er veel speelgoed en spelmateriaal aanwezig in de animatieruimte, dat gebruikt kan worden door de kinderen. Op de camping zijn er springkastelen, een zwembad, verschillende sportveldjes (voetbal, volleybal, pétanque), pingpongtafels, skate- & longboards, strandspelen en nog veel meer. We organiseren ook creatieve activiteiten, je vervelen wordt dus onmogelijk!

Zijn er activiteiten waar de kids niet aan kunnen deelnemen?

Kindjes onder 6 jaar kunnen niet deelnemen aan de surflessen omwille van de veiligheid.
Voor kindjes onder de 4 jaar is het niet mogelijk om deel te nemen aan het avonturenpark.

Op welke uren voorziet Flowtrack kinderopvang?

Flowtrack voorziet 5 x per week 3u opvang.

We stemmen deze uren af op de surflessen.
Ze kunnen dus variëren afhankelijk van de surfcondities en de getijden.

VERVOER

Kan mijn auto mee op de camping?

Op aankomst dag kan je tot aan de tent rijden om je wagen uit te laden. Daarna moet hij op de parking van de camping. Zo blijft ons Family Camp gezellig autovrij!

Met het vliegtuig naar Bordeaux?

Het vliegtuig nemen is de snelste en makkelijkste manier om tot in Bordeaux te geraken. Best boek je je vlucht zo vroeg mogelijk om een goedkoop ticket te pakken te krijgen. Neem zeker een kijkje op websites zoals skyscanner.net of cheaptickets.be om de beste deals te vinden.

Wij raden aan om een huurauto reserveren. Vanuit Bordeaux rijd je ongeveer 1 uur tot in  Biscarrosse Plage.

Is er een transfer voorzien vanaf de luchthaven?

Bordeaux airport ligt ongeveer een uurtje rijden van het camp in Biscarrosse. Indien gewenst kan je een shuttle service aanvragen. Dit doen we ofwel met ons eigen Flowtrack busje, ofwel via een externe firma. Laat ons even weten via info@flowtrack.be om hoe laat jullie aankomen op de airport en dan regelen wij de rest! De richtprijs per transfer is 35 Euro pp vanaf minimaal 2 personen.

GERONA

VERBLIJF

Wat is het adres van de camping?

We verblijven op camping Laguna in Empuriabrava.

Het adres is:
Platja Can Turies
S/N, 17486
Empuriabrava
Girona

Voor een eerste indruk kan je hier terecht.

Kan ik met de auto op de camping?

Op de aankomst- en vertrekdag kan je een pasje verkrijgen om de camping op en af te rijden om je spullen uit te laden aan het camp. Daarna kan je de auto parkeren op de parking van de camping.

Hoe laat kan ik inchecken?

Inchecken kan op aankomstdag vanaf 15u.  Je kan ook al eerder toekomen op het camp en al wat uitrusten of naar het strand/dorpje gaan.

Wanneer moet ik uitchecken?

We vragen je om je verblijf vóór 11u te verlaten, zodat we deze kunnen klaarmaken voor de volgende gasten.

Hoe ver ligt de camping van het dorp?

De camping ligt vlak naast het dorp maar is gescheiden door de rivier de Muga. Je kunt deze te voet door (wel schoenen uitdoen) of met de fiets over een houten brug op zo’n kilometer van de camping. Met de auto is het 5 minuutjes rijden.

Het oude dorp Castelló d’Empúries ligt op zo’n 5 km landinwaarts. Je kunt hier via een mooi pad langs de rivier veilig heen wandelen en fietsen.

Is er WIFI op het Family Camp?

Flowtrack voorziet geen WIFI in de verblijven. Wel is er betalende wifi op de camping.
Er is ook 4G ontvangst.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Flowtrack voorziet geen kluisjes. Je kan een kluisje huren aan de receptie van de camping.
Je kan wel je verblijf afsluiten met een cijferslot.

Zijn er dieren toegestaan op het Family Camp?

Voor de veiligheid en de hygiëne zijn er helaas geen dieren toegestaan op het Flowtrack Family Camp.

Zijn honden toegelaten?

We verblijven op een familiecamping met veel jonge kinderen. Honden zijn welkom (één hond per gezin) maar enkel wanneer je met een eigen tent/busje komt. In onze accommodaties zijn honden niet toegelaten.

-De hond mag enkel vrij rondlopen binnen in de tent en buiten de camping. Op de camping moet hij altijd aan de leiband.
-In de gemeenschappelijke delen van het Flowtrack camp moet de hond aan de leiband, dit om de niet hond vriendelijke vakantiegangers te respecteren.
-Op de dag van aankomst betaal je voor je hond een toeslag van 24,7 Euro aan de receptie van de camping. Je bent ook verplicht om een vaccinatieboekje voor te leggen tijdens het aanmelden.
-De hond moet een chip of een tatoeage dragen waarvan het nummer in het vaccinatieboekje staat. Verder zijn inentingen tegen ‘’rabies” ofwel hondsdolheid  verplicht (met vermelding in het vaccinatieboekje).

Is er veel nachtlawaai op de camping?

Er is voldoende security aanwezig op de camping die er op toezien dat er absolute nachtrust is vanaf 23u30.
Sowieso ligt het Family Camp op een rustige camping, waar enkel families verblijven.

Hoe zit het met sanitair?

Wanneer je in een Family Tipi of Family Comfort tent verblijft heb je geen eigen sanitair. Er zijn twee gloednieuwe sanitaire eenheden vlak langs het camp. Hier vind je comfortabele douches, toiletten, verschoningsruimtes, wastafels en wasmachines.

Moet ik eigen beddegoed meenemen?

Dekbedden en kussens zijn overal aanwezig. Uit hygiëneoverwegingen vragen we om zelf een lakenpakket van thuis mee te nemen. Je kan ook een lakenpakket kopen ter plaatse. Voor een enkel bed is het 6€ en voor een dubbel bed 10€ voor een lakenpakket. Dit wordt op het einde van de week van je waarborg afgehouden.

Kan ik mijn kleren wassen tijdens mijn verblijf?

In het sanitair zijn er wasmachines en droogkasten tegen betaling.

Moet ik eigen handdoeken meenemen?

Handdoeken zijn niet aanwezig en neem je best zelf van thuis mee.

CATERING

Zijn de maaltijden inclusief?

Maaltijden zijn niet standaard inbegrepen. Je kan een Halfpension pakket bijboeken in het boekingsproces.

Kan ik zelf koken?

Als je zelf wenst te koken zijn dit de opties:

– Je kan zelf koken in de bungalows die uitgerust zijn met een keuken.
– Je kan zelf koken als je kiest voor de campingplaats. Je brengt in dat geval alle kookspullen (vuurtje, potten, pannen, bestek, …) zelf mee.

In de tipi of de comfort tent kan je niet koken. Als je hiervoor kiest raden we ons half pensionpakket aan.

Zijn er veel restaurants in de buurt?

Op  de camping zijn een aantal restaurants en een beachbar. In Empuriabrava en Castelló d’ Empúries zijn er veel gezellige restaurantjes.

Ik ben vegetarisch/veganistisch, is dat een probleem?

Dat is geen probleem, wij zorgen voor een aangepast menu. Je kiest voor een vegetarisch menu in je boeking.

Ik heb een allergie, is dat een probleem?

Dat is geen probleem, wij zorgen voor een aangepast menu. Vergeet niet om dit door te geven aan ons via de medische fiche en aan de chef ter plaatse.

Hoe laat is het ontbijt?

Je kan ontbijten tussen 8u30 en 10u.
We voorzien ontbijt van zondag tot en met zaterdag.

Hoe laat is het avondeten?

Het avondeten wordt geserveerd rond 18u30.

Moet ik zelf borden en bestek voorzien?

We voorzien voor iedereen een bord, kom, mes, vork, lepel, en drinkbeker.

Moet ik zelf afwassen?

Onze crew doet de afwas van de potten en pannen. Jullie wassen eigen borden, bestek en bekers af.

ACTIVITEITEN

Hoe goed moet mijn kind kunnen zwemmen om te mogen deelnemen aan aan de watersport activiteiten?

Je kind moet minimaal 50 meter goed kunnen zwemmen. Voor de allerkleinsten (minimumleeftijd 6 jaar) raden we aan in het bezit te zijn van een Okra zwembrevet. Dit kan je afleggen in elk zwembad in België. Verder moet je zoon of dochter zich comfortabel voelen onder water (niet panikeren als ze van een plank glijden waarbij het hoofd onder water gaat).

Moeten we activiteiten op voorhand boeken?

Flowtrack maakt een vrijblijvend weekprogramma. Hier staan groepsactiviteiten en activiteiten die je alleen als gezin kan doen in.
Alle activiteiten kan je ter plaatse boeken.

Zijn de activiteiten verplicht?

Geen enkele activiteit is verplicht op het Family camp. Je beslist helemaal zelf aan welke activiteiten je wel of niet wenst mee te doen.

Wat kosten de optionele activiteiten?

Flowtrack heeft een vrijblijvend activiteitenprogramma. Sommige activiteiten organiseert Flowtrack, andere activiteiten doe je op eigen houtje met je gezin.

Hieronder een lijst van activiteiten met richtprijzen:

(prijs volwassene / prijs kids (6-12j))
– watersportmix: €30 / €25
– watertrekking: €30 / €25
– Sunset hike: €10 / €6
– Sunset SUP: €10 / €6
– Magic Catamarancruise met snorkelen: €22 / €11
– Aquabrava: €30 / €20
– Family Adventure Park: €110 / €82

– Empuriabrava by boat: €45 per boot (max 5 pers.)
– Kids pizza night op het strand: €10
– butterfly park: €10
– extra uren windsurf & SUP: €10/uur
– babysit service: €8/uur

Het gebruik van het snorkelmateriaal (incl. kaart met secret spots) en strandspelmateriaal is inclusief het basispakket.

Hoe ver is het strand?

Het strand met ons watersportcentrum ligt aan de camping.

KINDEROPVANG/ANIMATIE & VOORZIENINGEN 

Welke activiteiten zijn er voorzien voor kids?

Voor de kleintjes hebben we erg veel speelgoed, knutselspullen etc. op het camp. De camping zelf heeft ook een eigen kidsclub met allerlei activiteiten. Er is een minigolf, een zwembad, verschillende sportveldjes (voetbal, volleybal, pétanque), pingpongtafels, strandspelen en nog veel meer. We organiseren ook creatieve activiteiten, je vervelen wordt dus onmogelijk!

Zijn er activiteiten waar kids niet aan kunnen deelnemen?

Kindjes onder 6 jaar kunnen niet deelnemen aan de adventure activiteiten deelnemen omwille van de veiligheid.

Op welke uren voorziet Flowtrack kinderopvang?

Flowtrack voorziet 5 x per week 3u opvang. We stemmen deze uren af op de andere activiteiten.

VERVOER

Kan mijn auto mee op het Family Camp?

Op aankomst dag kan je tot aan de tent rijden om je wagen uit te laden. Daarna moet hij op de parking van de camping.
Zo blijft ons Family Camp gezellig autovrij!

Met het vliegtuig naar Gerona, Perpignan of Barcelona?

Het vliegtuig nemen is de snelste en makkelijkste manier om tot in Gerona, Perpignan of Barcelona te geraken. Best boek je je vlucht zo vroeg mogelijk om een goedkoop ticket te pakken te krijgen. Neem zeker een kijkje op websites zoals skyscanner.net of cheaptickets.be om de beste deals te vinden.

Wij raden aan om een huurauto reserveren. Vanuit Perpignan of Gerona rijd je ongeveer 1 uur tot in  Empuriabrava. Vanuit Barcelona rijd je ongeveer 2 uur tot in Empuriabrava.

Is er een transfer voorzien vanaf de luchthaven?

Indien gewenst kan je een shuttle service aanvragen. Dit doen we ofwel met ons eigen Flowtrack busje, ofwel via een externe firma. Laat ons even weten via info@flowtrack.be om hoe laat jullie aankomen op de airport en dan regelen wij de rest! De richtprijs per transfer is 35 Euro pp vanaf minimaal 2 personen vanuit Gerona of Perpignan en 45 Euro per persoon per transfer vanuit Barcelona.

Waarom sluit ik best een verzekering af?

Verzekeringspremies betalen zijn dikwijls een noodzakelijk kwaad, maar ze voorkomen veel (financieel) onheil als er iets fout loopt. Wie bij Flowtrack een reis boekt kan een  annulatieverzekering en/of een reisbijstandsverzekering afsluiten.

Wat houdt een annulatieverzekering, incl. Corona Cash Back Garantie in?

Een annulatieverzekering kost 45 Euro per persoon voor 13+, 16+, 23+ en 129 Euro per gezin.

Hierdoor ben je gerust als je je reis dient te annuleren omwille van een geldige persoonlijke reden. Met een annulatieverzekering kan je ook tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden in de naaste familie, ontslag of herexamen tijdens de week in kwestie). Ook als jij of je reisgezel besmet is of ziek is omwille van Corona is dit een geldige reden om te annuleren. Je hebt ook recht op een cash back garantie in het geval dat we, omwille van een nieuwe Corona uitbraak, niet mogen vertrekken of niet mogen aankomen op de vakantiebestemming en dus je reis moeten annuleren.  Wij bieden deze garantie ongeacht wat de reiswetgeving in de toekomst bepaalt, dus ook als de reiswetgeving vouchers toelaat kan je rekenen op een cash back. Meer uitleg vind je bij de Corona artikels in deze veelgestelde vragen.

Er zal voor jou een dossier geopend worden. Nadat alle nodige documenten ontvangen zijn en het dossier is goedgekeurd ontvang je het betaalde bedrag (min de kost van de annulatieverzekering) terug. De annulatieverzekering dekt ongevallen, ziekte, overlijden binnen de familie, ontslag of herexamens waardoor afreizen niet mogelijk is en je genoodzaakt bent je reis omwille van een geldige en persoonlijke reden te annuleren.

Hier vind je de polisvoorwaarden van je annulatieverzekering.

Wat houdt een reisbijstandsverzekering in?

Met een reisbijstandsverzekering vertrek je met een gerust hart op vakantie. Je bent namelijk verzekerd voor medische kosten en/of eventuele repatriëring tijdens je reis. Hiervoor werken wij samen met onze betrouwbare partner Allianz.

Een reisbijstandsverzekering kost 30 Euro per persoon voor 13+, 16+, 23+ en 65 Euro per gezin.

Medische kosten die niet door je eigen ziekenfonds gedekt worden, worden door Allianz terugbetaald. Als je deze verzekering neemt, stellen wij samen met Allianz een medisch dossier op en brengen wij jullie in contact met Allianz. Deze verzekering staat volledig los van eventuele annulaties van je reis ten gevolge van bv. corona of andere vormen van overmacht die buiten jouw of onze wil zijn.
Wie zich voor een annulatie omwille van een nieuwe Corona uitbraak wenst te beschermen, raden we aan een Corona cashback garantie te boeken. Meer informatie hierover vind je bij de Corona artikels in deze veelgestelde vragen.

Hier vind je alle polisvoorwaarden voor je reisbijstandsverzekering. 

Ik zou graag mijn reis annuleren, wat moet ik doen om mijn betaling terug te krijgen?

Hoe we hiermee omgaan is afhankelijk van verschillende factoren.

1) Je kent iemand die in jouw plaats kan meegaan. Dan heb je geen annulatiekosten. Stuur een e-mail naar info@flowtrack.be met de gegevens van de persoon die in jouw plaats zal meegaan en we brengen de boeking in orde. Jouw betaling wordt op deze nieuwe boeking verwerkt. Je regelt zelf onderling de betaling met de persoon die in jouw plaats meegaat.
2) Je vindt niemand die in jouw plaats kan meegaan en je hebt geen annulatieverzekering. Je stuurt een e-mail naar info@flowtrack.be met de melding dat je wenst te annuleren. De annulatievoorwaarden zijn hier van toepassing (zie bijzondere reisvoorwaarden, artikel 16)
3) Je vindt niemand die in jouw plaats kan meegaan en je hebt een annulatieverzekering. Bij een annulatie dien je binnen de 7 kalenderdagen schriftelijk contact op te nemen met Flowtrack. Hierna wordt er een dossier opgemaakt, dien je de nodige documenten in te vullen en eventueel op te vragen bij een externe partij (voorbeeld: dokter). Van zodra het dossier is goedgekeurd, kan je rekenen op een terugbetaling binnen de 14 dagen. Een dossier blijft maximaal 6 maanden in behandeling en je dient dus binnen deze termijn alle nodige documenten aan Flowtrack te bezorgen. Na deze termijn kan je geen aanspraak meer maken op het annulatiebedrag en wordt het dossier gesloten.

Kan ik mijn reis annuleren omwille van Covid-19?

Als je een annulatieverzekering incl. corona cash back hebt geboekt via Flowtrack en je hebt Corona (je bent dus positief en/of ziek), dan is Corona een geldige reden om je reis te annuleren.

Als je geen annulatieverzekering hebt genomen, dan gelden steeds de algemene annuleringsvoorwaarden van Flowtrack.

Door welke verzekering is Flowtrack gedekt?

Flowtrack is lid van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus) en erkend onder Lic 6227.
Conform art. 54 van de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten is Flowtrack door MS Amlin Insurance SE, Koning Albert II laan 37, 1030 Brussel (NBB nr. 0745 – RPR 0416.056.358), www.amlin.com verzekerd om, in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger verder na te komen. Deze garantiestelling wordt begeleid door Vlaamse Solidariteit Reisgelden, een afdeling van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus.
De Professionele Aansprakelijkheid Reisbureaus van Flowtrack is eveneens verzekerd bij MS Amlin Insurance SE, Koning Albert II laan 37, 1030 Brussel.
(NBB nr.0745 -RPR 0416.056.358), www.amlin.com. Deze aansprakelijkheidsverzekering wordt begeleid door Vanbreda Risk & Benefits.

Waar vind ik de algemene reisvoorwaarden van Flowtrack?

De Algemene- en Bijzondere voorwaarden kan je hier terug vinden.

Hoe gaat Flowtrack om met corona?

Wij kijken erg positief richting zomer 2022. Er is veel vooruitgang op het vlak van tests en ondertussen zijn de meeste mensen gevaccineerd. We zullen deze zomer opnieuw kunnen genieten van onze vrijheid waarin Flowtrack garant kan staan voor een echte Destination Feelgood.

We  baseren we ons altijd op de richtlijnen van de overheid en volgen de reisadviezen nauwlettend op. Onze vakanties gaan door zolang er geen reisverbod wordt afgekondigd door de overheid. Wij doen dit op een verantwoorde manier door ons te houden aan de lokaal geldende regels en we zijn voorzichtig door vooral te werken rond preventie. Indien de buitenlandse bestemming een negatieve test of vaccinatiebewijs eist, moet je deze voorleggen voor vertrek anders gelden de algemene annulatievoorwaarden.

De gezondheid van onze deelnemers en onze crew blijft onze voornaamste prioriteit. Als Flowtrack beslist dat we niet op een veilige en verantwoorde manier kunnen organiseren, dan annuleren we jouw vakantie.

Moet ik een Covid Certificaat aanvragen om op reis te gaan en hoe doe ik dit?

Als je op reis gaat kan je een COVID-certificaat aanvragen. Dit is verplicht in vele landen.

Er bestaan drie types certificaten:

1/ Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus.
Je bent volledig gevaccineerd als je laatste prik minstens 2 weken geleden is, en indien het vaccin
EMA-gecertificeerd is of Covishield. Vanaf 1 september worden in België onder bepaalde voorwaarden ook
vaccinatiecertificaten van buiten de EU aanvaard, in afwachting van een equivalentie-akkoord met de EU.

2/ Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19.
Dit certificaat geldt in de meeste landen van 11 dagen tot 180 dagen na de positieve test.

3/ Een testcertificaat bewijst dat je een PCR-test onderging waarvan het resultaat negatief was.
De termijn van geldigheid of welke types testen aanvaard worden kan per land afwijken .

Je COVID-certificaat kan je verkrijgen door:
– de applicatie CovidSafeBE te downloaden op je smartphone
– je certificaat te downloaden op mijngezondheid.belgie.be

Op www.covidsafe.be vind je meer info, bv. over hoe je een papieren vaccinatiecertificaat kan aanvragen.

Op de voorbereidende webpagina’s, die wij ongeveer 1 maand voor afreis bezorgen samen met de reistickets, vind je welke certificaten je dient voor te leggen voor vertrek.

Gelieve zelf het reisadvies in de gaten te houden vlak voor afreis. Dit doe je best via:
1/ Re-open Europe (https://reopen.europa.eu/nl/)
2/ Het reisadvies van de overheid:
Belgen: (https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen)
Nederlanders: (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies)

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om ervoor te zorgen dat alle nodige reisdocumenten, formaliteiten voor zowel binnen- als buitenland in orde zijn, Flowtrack kan hiervoor nooit verantwoordelijk geacht worden.

Welke maatregelen gelden er op mijn vakantie?

Op de meeste bestemmingen zijn er geen beperkende maatregelen meer.
Zowel in Frankrijk als in Spanje is het dragen van een mondmasker nog verplicht op het openbare vervoer en in gezondheidsinstellingen.

Ziet mijn reis er anders uit door corona?

Op dit moment ziet het ernaar uit dat we alle activiteiten kunnen organiseren zoals we dit deden voor de Corona periode.

Indien bepaalde activiteiten toch niet mogen doorgaan door beperkende  maatregelen, gaan we op zoek naar een gelijkaardig alternatief of annuleren we de activiteit.  Wij hopen hierbij altijd te kunnen rekenen op jullie begrip.

Wat als mijn zoon/dochter ziek wordt op vakantie?

Als een deelnemer zich ziek voelt gaat hij/zij in isolatie op het kamp (afzonderlijke tent of kamer) en behoudt afstand van de rest van de deelnemers tot wanneer hij/zij weer beter is.
Als de deelnemer zich genezen voelt mag hij/zij terug deelnemen aan het kamp en de activiteiten. De eerste dagen ben je waakzaam en behoudt je voldoende afstand tot de andere deelnemers. Waar je geen afstand kan bewaren draag je een mondmasker.

Je mag mee afreizen met de bus naar huis maar je draagt een mondmasker gedurende de hele rit om de andere reizigers te beschermen.

Waarom neemt Flowtrack geen test af?
Er is in Spanje geen ‘regelgeving’ meer met betrekking tot Covid. Covid wordt beschouwd als een ‘griep’. Er is dus ook geen testverplichting meer.

Wat als je toch een positieve test aflegt?
Bij een eventueel doktersbezoek of op uitdrukkelijke vraag van de ouders wordt er getest.
In geval van een positieve test volgen wij de Belgische wetgeving die een quarantaine van 7 dagen verplicht. De deelnemer gaat dus in isolatie (7 dagen) en behoudt afstand van de rest van deelnemers. Na 7 dagen mag je terug deelnemen aan het kamp en de activiteiten (je hoeft hiervoor geen nieuwe test af te leggen).

Wat als je een positieve test aflegt en je terugreis staat gepland?
Je mag niet mee met de bus, tenzij je een negatieve test aflegt.
Je gaat in isolatie (7 dagen) en behoudt afstand van de rest van deelnemers tot wanneer je weer beter bent. Na 7 dagen mag je terug deelnemen aan het kamp en de activiteiten (je hoeft hiervoor geen nieuwe test af te leggen) en de deelnemer gaat naar huis met de volgende bus.
Extra kosten voor quarantaine worden aangerekend aan de ouders die dit op hun beurt kunnen inbrengen bij hun verzekeraar (reisverzekering of MUTAS).
De quarantaineplaats is meestal op het kamp of, in overleg met de verzekering, op een andere plaats. We laten deelnemers nooit aan hun lot over en zorgen altijd voor begeleiding van Flowtrack. Extra kosten voor verlengd verblijf via Flowtrack: 65 Euro per dag en 75 Euro voor een verlate busreis terug naar België of Nederland.

Wat zijn de mogelijkheden om je zoon of dochter bij een positieve test snel naar huis te brengen?
De ouders overleggen met de verzekering (policy is wellicht dat de verzekeraar pas zal repatriëren als de deelnemer de verplichte quarantaine van 7 dagen heeft volbracht).
Je kan je zoon/dochter zelf komen ophalen of wij regelen een privé taxi, kostprijs +-2000 Euro ten laste van de ouders.

Wat is de Corona Cash Back Garantie?

Als je bij Flowtrack een surf- of zomervakantie boekt kan je kiezen voor een annuleringsverzekering inclusief de Corona cashback garantie.

Onze annuleringsverzekering kost 45 Euro per persoon of 129 Euro per gezin.
Hierdoor ben je zeker van een cash back garantie in het geval dat we, omwille van een nieuwe Corona uitbraak, niet mogen vertrekken of niet mogen aankomen op de vakantiebestemming en dus de reis moeten annuleren. Wij bieden deze garantie ongeacht wat de reiswetgeving in de toekomst bepaalt, dus ook als de reiswetgeving vouchers toelaat kan je rekenen op een cash back. Het al dan niet mogen vertrekken of aankomen op de vakantiebestemming wordt bepaald door de richtlijnen van de FOD buitenlandse zaken van België of van het land waar de vakantiebestemming gelegen is.

Ik heb tegoedbon voor een geannuleerde reis, hoe gebruik ik deze?

Aangezien jij een Flowtrack tegoedbon hebt, kan je deze gebruiken voor je zomervakantie. Het bedrag van de tegoedbon wordt in mindering gebracht van je nieuwe factuur.

Tijdens je boeking kan je aanduiden dat je een voucher hebt en deze dus wenst in te ruilen.

Deze verwerking staat niet op je factuur maar vind je terug onder het kopje “financieel” in “My Flowtrack”. De link naar “My Flowtrack” ontvang je in de mail waarin we jouw reis bevestigen.