Crew van de maand: Jeroen

Geschreven op 17/01/2020

Jeroen, 23-jarige sportleraar in opleiding, verzot op skiën en al meerdere jaren zeer actief binnen Flowtrack. Zowel in de zomer- als wintervakanties vind je hem terug. Dat Flowtrack zijn leven heeft veranderd, is eigenlijk een understatement….

 

Jeroen, jij staat te popelen om naar de sneeuw te trekken, niet?

Ja! Nog een paar examens en dan kan ik weer richting de bergen vertrekken. Over 2 weken begeleid ik de skistage van de Odisee hogeschool en in de Krokusvakantie ben ik Flowtrack-crew tijdens de snowcamps. 

Maar eigenlijk was ik de laatste weken ook al helemaal in snow-mood, hoor. Ik doe mijn stage bij Flowtrack en een van mijn opdrachten is de “Kids On Snow”-tour in goede banen leiden. Dat is een project van Flowtrack, Sneeuwsport Vlaanderen, Decathlon en de indoor skipiste Aspen. Met Kids On Snow willen we kindjes van 3 tot 6 jaar een eerste ervaring geven met wintersport.  We willen hen – en ook hun ouders – laten zien hoe leuk het is om te leren snowboarden.

 

Ben je zelf een grote snowboardfan?

Nee (lacht), ik ben een skiër! Maar voor de “Kids On Snow”-tour moet ik vooral goed zijn in de omgang met kleine kindjes. Ik heb jarenlang tenniskampen begeleid in de zomervakantie. Ik vind het top om die kindjes iets nieuws bij te leren!

Hoe ben je ooit bij Flowtrack terecht gekomen?

Dat zal intussen 3 jaar geleden zijn. Ik ging een skistage doen voor school en die werd georganiseerd door Flowtrack. Hun manier van werken paste echt bij mij en ik heb de 2 volgende jaren snowcamps begeleid. In 2019 ging ik voor het eerst een hele zomer mee naar Empuriabrava. Dat was toen de eerste keer dat ik geen herexamens had in de zomer…

En wat staat er dit jaar op het programma? 

De stage die ik ooit met Flowtrack heb gevolgd, ga ik nu begeleiden en in de Krokusvakantie ben ik ski-instructeur voor de snowcamps. In de Paasvakantie ga ik dit keer niet mee, want ik ga een cursus volgen om mijn skileraren-diploma te halen. Dat is de hoogste opleiding die je in België kan volgen. 

En de eerste week van de zomervakantie help ik mee aan de organisatie van een surfweek in Biscarrosse, speciaal voor de studenten lichamelijke opvoeding. Dat valt ook binnen mijn stage en daar kijk ik heel hard naar uit.

 

Heb je ambities om van skiën je beroep te maken?

Dat lijkt me niet evident… Ik wil zeker een paar seizoenen als ski-instructeur meegaan in het buitenland, maar skiën blijft toch wel echt seizoensgebonden Ik denk dat ik als sportleraar een aangenamer leven ga hebben. 

Maar ik ben wel echt een “ski-freak”, als je dat zo kan noemen. Ik ga elke week 2 keer gaan trainen in de indoor skipiste, da’s dan vooral slalommen met zo’n strak racepakje aan.

 

Hoe heb jij de zomer met Flowtrack ervaren?

Ik heb me daar echt super goed geamuseerd, tijdens de 2 Maanden die ik meeging. Mijn ouders dachten nochtans dat ik na 1 week al terug thuis zou staan. Ik ben namelijk niet de meest extraverte persoon… Flowtrack heeft mij echt doen openbloeien. Ik ben er eigenlijk zelf ook van geschrokken. Die 2 maanden in Empuriabrava hebben me energie en zelfvertrouwen gegeven waar ik nu nog altijd op teer. 

 

Dit of dat?

Ski of snowboard? Tja, dat is wel duidelijk denk ik: ski!

Zelf koken of uit eten gaan? Uit eten gaan en liefst van al in de Pollo Pollo in Empuriabrava.

Voor of achter de camera? Achter de camera, zonder twijfel.

Temptation of Terzake? Temptation, da’s toch wel grappiger dan Terzake…

Online of Face-to-Face? Face-to-Face! Ik zit eigenlijk al wat met tegenzin op Facebook, maar voor school is het wel handig. Instagram vind ik voor leuk om door te scrollen, maar ik zet echt heel weinig zelf online.

 

Wil je Jeroen graag zelf bezig zien? Kans is groot dat je hem tegenkomt op een snowcamp