WORKSHOP
KINDERSKI & SNEEUWGEWENNING

Trackx vzw organiseert in samenwerking met Flowtrack een workshop kinderski en sneeuwgewenning in de indoorpiste Aspen in Wilrijk. De workshop bestaat uit 2 delen en zal doorgaan op 2 momenten:
Workshop 1: zaterdag 12 december en woensdag 16 december
Workshop 2: zaterdag 30 januari en zaterdag 6 februari
Afhankelijk van je eigen skiniveau sluit je aan bij de workshop kinderski of sneeuwgewenning.  De workshop bereidt je voor om mee te gaan met een familiereis van Flowtrack snow tijdens kerst, nieuwjaar, krokus en/of pasen

VOOR WIE?

We richten ons tijdens deze workshop op 2 niveaus:

Crew die weinig of geen ski-ervaring hebben en graag mee willen met de sneeuwgewenning.  je hebt liefst van al ervaring met het begeleiden van jonge kinderen (tussen 2.5 en 4.5 jaar), je beschikt over voldoende energie en enthousiasme en je blijft altijd positief. Je leert van ons de leefwereld van de doelgroep kennen en krijgt handige tools om je week in de sneeuwgewenning goed voor te bereiden. We leren je de basis om vlot op ski’s te staan en de kindjes hier ook goed in te kunnen begeleiden.

Crew met voldoende ski-ervaring maar nog geen diploma om les te geven. Wij geven je de kans om toch al skimonitor te worden van de “Blue Bunnies“, dat zijn de beginnende skiërtjes vanaf 4.5 jaar. Ook hier is het belangrijk dat je in de eerste plaats een goede begeleider bent en dus leert om je in te leven in de leefwereld van de kindjes. Wij leren je hoe je op een speelse maar leerrijke manier je eerste skilesje in elkaar kan steken en om te zorgen dat je een veilige en leerrijke week met je groepje kan organiseren.

WAAR?

De workshop gaat steeds door in de Indoor skipiste “Aspen”. De theorieles tijdens de eerste workshop zal gegeven worden in een zaaltje, de praktijk gaat steeds door op de indoor piste. Het adres van de skipiste is: Moerelei 123, 2610 Antwerpen.

DATA EN TIJD

We plannen de workshop 2 keer:

Workshop 1: deel A op zaterdag 12 en deel B op woensdag 16 december
Workshop 2: deel A op zaterdag 30 en deel  B op zaterdag 6 januari

Deel A:  Zaterdag 12 december/ Zaterdag 30 januari
Theorie + Praktijkles
12u45: aankomst
13u: begin theoretische les
16u00: einde theoretische les
16u30: Begin praktische workshop
18u30: einde praktische worskhop
19u: naar huis
Deel B: Woensdag 16 december / Zaterdag 6 feburari
Praktijkles + evaluatie + skitechniek
13u30: aankomst
14u: begin praktijkles
18u: einde praktijkles
18u30: drankje in de bar of naar huis

DE WORKSHOP

Workshop deel A:

Theoretische les

Het theoretische gedeelte is hetzelfde voor sneeuwgewenning als voor kinderski. Om te beginnen krijg je meer uitleg over Flowtrack Snow en wat je kan verwachten van een familie skivakantie. Daarna volgt uitleg over de doelgroep, inleven in de leefwereld, het ontvangen van kindjes op de eerste dag, het contact met de ouders, activiteiten, eetmomenten, planning. Ook krijgen jullie een basisuitleg over skimateriaal, regels op de piste en veiligheidsvoorschriften.

Praktische les

Sneeuwgewenning: Onze ervaren monitoren zullen je uitleggen hoe je op een juiste manier omgaat met je doelgroep. Hoe begin je er aan op je eerste dag, welke spelletjes kan je spelen, hoe kan je ze leren kennismaken met de sneeuw en hoe doe je voor de allereerste keer je skietjes aan.

Skimonitoren: We gaan ervan uit dat jullie prima een rode piste afkunnen, sommigen van jullie hebben al een toelatingsproef bij Sneeuwsport Vlaanderen achter de rug. Wij leren jullie de basistechnieken en methodes van het lesgeven aan beginners, vanaf de eerste stappen tot basisbochten op een blauwe piste met de juiste techniek en veiligheid als belangrijke pijlers.

op het einde van Workshop deel A krijgen jullie een opdracht mee naar huis: je kan alles wat je geleerd hebt laten bezinken en zal zelf aan de slag moeten om een eerste sneeuwgewenning/skiles voor te bereiden.

Workshop deel B:

Praktijkervaring

Jullie bereiden zelf een lesje voor met wat je geleerd hebt in workshop deel A. je krijgt nu de kans om dit uit te voeren voor de andere monitoren. Zij worden gevraagd om mee te doen, maar ook vragen te stellen of opmerkingen te geven. Zo kan je van elkaar leren en vertrouwd geraken met de praktijk. Er blijft tijdens deze praktijkoefening voldoende tijd over voor extra tips van onze lesgevers en om zelf nog wat te oefenen voor je skitechniek.

PRIJS

De workshop kost 150€. hierin zit  inbegrepen:

workshop deel A

-theoretische les
-infobundel
-praktische gedeelte: 2u pistetoegang
-gratis gebruik van Flowtrack jas en broek

Workshop deel B

-4u pistetoegang
-gratis gebruik van Flowtrack jas en broek

optioneel: huur materiaal = 10€ per keer

Belangrijk:

-Wanneer je beide workshops volgt krijg je voorrang om ingepland te worden in sneeuwgewenning of als kinderski monitor tijdens een vakantiereis van Flowtrack met kerst, nieuwjaar, krokus en/of pasen.
-Deze workshop is een ideaal begin om door te groeien naar een initiator skiën. Trackx en Flowtrack kunnen je helpen met het behalen van dit diploma.

na je inschrijving krijg je van ons een mailtje voor de betaling

Schrijf je inIk heb interesse in
de workshop sneeuwgewenning.De workshop skimonitor kinderski.Ik schrijf me in voor
Workshop 1: 12 + 16 december 2020.Workshop 2: 30 januari + 6 februari 2021.

Materiaal
Ik wil graag skimateriaal huren.Ik neem eigen skimateriaal mee.


Na je inschrijving nemen wij contact met je op voor de betaling.