SHORTBIKES

Mountainbike weekends in Duitsland, Frankrijk & Spanje.
Fietsbegeleiding, fietsen in 3 niveaus en verblijf in volpension.

SHORTBIKES

Mountainbike weekends in Duitsland, Frankrijk & Spanje.
Fietsbegeleiding, fietsen in 3 niveaus en verblijf in volpension.

BOEK NU

SHORTBIKE PROGRAMMA 2020

WAAR

WANNEER

PRIJS

Manderscheid, Duitsland

do 30.04 – zo 03.05

€365

Pirmasens, Duitsland

do 21.05 – zo 24.05

€365

NIEUW: Mayen, Duitsland

vr 29.05 – ma 01.06

€365

NIEUW: Empuriabrava, Spanje

wo 03.06 – zo 07.06

€375

Gerardmer, Frankrijk

do 10.09 – zo 13.09

€390

NIEUW: Empuriabrava, Spanje

wo 07.10 – zo 11.10

€375

 • *INCLUSIEF

  – Verblijf
  – Volpension (ontbijt, lunch & avondeten) / In Empuriabrava: half pension (ontbijt & avondeten)
  – Uitgebreide bevoorrading onderweg
  – Isotonische sportdranken en sportvoeding
  – Fietsbegeleiding in verschillende niveaus
  – Bike programma

 • EXCLUSIEF

  – 2-persoonskamer: €30 (minimum bezet met 2 personen)
  – Fietshuur: €85 (enkel in Empuriabrava)
  – Extra maaltijd op aankomstdag: €10
  – Verzekering
  – Vervoer

BOEK JE SHORTBIKE

MANDERSCHEID, DUITSLAND

do 30.04 – zo 03.05

365 euro

PIRMASENS, DUITSLAND

do 21.05 – zo 24.05

365 euro

NIEUW: MAYEN, DUITSLAND

vr 29.05 – ma 01.06

365 euro

NIEUW: EMPURIABRAVA, SPANJE

wo 03.06 – zo 07.06

375 euro

GERARDMER, FRANKRIJK

do 10.09 – zo 13.09

390 euro

NIEUW: EMPURIABRAVA, SPANJE

wo 07.10 – zo 11.10

375 euro

 • *INCLUSIEF

  – Verblijf
  – Volpension (ontbijt, lunch & avondeten) / In Empuriabrava: half pension (ontbijt & avondeten)
  – Uitgebreide bevoorrading onderweg
  – Isotonische sportdranken en sportvoeding
  – Fietsbegeleiding in verschillende niveaus
  – Bike programma

 • EXCLUSIEF

  – 2-persoonskamer: €30 (minimum bezet met 2 personen)
  – Fietshuur: €85 (enkel in Empuriabrava)
  – Extra maaltijd op aankomstdag: €10
  – Verzekering
  – Vervoer

Feelgood Formule

In alles wat we doen, hebben we bij Flowtrack slechts één doel voor ogen: iedereen die met ons mee reist een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Ontdek hier de ingrediënten van onze “Feelgood Formule”.

destination

Destination

Onze fietsbegeleiders zijn steeds op zoek naar nieuwe bestemmingen om te ontdekken met de moutainbike in Frankrijk, Duitsland en Spanje. Ieder jaar worden er nieuwe bestemmingen aangeboden, waardoor je steeds andere unieke plekken kan verkennen per fiets.

niveaus

Fietsniveaus

Voor alle shortbikes voorzien we 3 verschillende niveaus. Zo wordt er rustig gefietst in de groene groep en is de zwarte groep voor de echte competitiebeesten. Aan het begin van de reis kan je je inschrijven in het niveau dat bij jou aansluit. We voorzien een aparte begeleider per niveaugroep om de verschillende routes te verkennen.

crew-icon

CREW

Onze fietsbegeleiders en de catering crew worden met veel zorg geselecteerd. We kiezen voor een enthousiaste, Nederlandstalige crew die samen een passie delen voor het fietsen. Zij zorgen ervoor dat je volop kan genieten en dat jouw reis een echte ‘Destination Feelgood’ ervaring wordt.

food-icon

Catering

Iedere shortbike reis wordt vergezeld van een Flowtrack catering team. Zij zorgen ervoor dat je ’s ochtends genoeg voorzieningen hebt om je fietsdag te starten. Tijdens de middag word je door het catering team verwend met een uitgebreid en versbereid buffet. Zo kan je weer met volle energie beginnen aan het 2de deel van de fietsdag.

biken

Fietsroutes

Alle fietsroutes worden uitvoerig getest en in detail uitgestippeld. Voor ieder niveau zorgen we voor een goede balans, zodat er voldoende afwisseling is tussen speelse singletracks, uitdagende klims en open vlaktes. De fietsbegeleiders laten jou de mooiste & leukste plekjes ontdekken tijdens deze routes.

feelgood-icon

Feelgood Vibe

Iedereen is welkom op een Flowtrack vakantie. Je wordt omringd door positieve mensen en er heerst een losse, positieve sfeer die uitnodigt om ook je medereizigers te leren kennen. Beleving, beweging en ontmoeting zijn onze ideale mix voor een echte Destination Feelgood.

SHORTBIKE SPECIFICATIES

Fietsen

Uitgestippelde fietsroutes

Onze bestemmingen worden stuk voor stuk zorgvuldig gekozen en bestudeerd door onze fietsbegeleiders. Zij gaan meerdere keren op verkenning en zorgen voor unieke fietsroutes die jou naar de mooiste plekjes brengen.

Fietsbegeleiding

Al onze begeleiders hebben zelf jaren ervaring met het mountainbiken en kunnen jou dan ook op elk aspect begeleiden. Zij geven jou tips tijdens het fietsen en helpen jou bij eventuele reparaties onderweg.

Fietsen in 3 niveaus

Alle shortbikes worden begeleid in 3 verschillende niveaus, waarbij ieder niveau een eigen fietsbegeleider heeft. Zo kan je op je eigen tempo het gebied ontdekken.

Tijdens de eerste dag kies je een niveau en wordt je ingedeeld in de groene, rode of zwarte groep. Na de middagpauze kan je nog steeds veranderen van groepsniveau. Dit is hoe de verschillende groepen worden begeleid:

In de groene groep wachten we op elkaar na elke klim of singletrack. We komen op verschillende momenten samen en checken of iedereen in orde is en of er een fiets moet worden bijgesteld. Heb je nog niet zoveel ervaring of wordt je graag wat intensiever begeleid, dan is dit jouw groep.

In de rode groep zitten de mensen die al best wat ervaring hebben op de mountainbike maar nog af en toe een rustmoment willen.

In de zwatre groep leeft er heel wat competitie tussen de fietsers en de begeleiders. Hier zitten de mensen met veel ervaring in het mountainbiken en die niet afgeschrikt worden door een technische singletrack of pittige klim.

Huurfietsen

Je kan bij Flowtrack een fiets huren als je gaat biken in Empuriabrava. Je reist dan meestal met het vliegtuig en het is erg comfortabel om zonder fiets te reizen.
We voorzien degelijke mountainbikes voor een budgetvriendelijke prijs (€ 85 per Shortbike).

Het zijn SCOTT Scale 980 mountainbikes (model 2020) met 29” wielen. De fiets heeft een superlicht Scale Alloy 6061 Frame, een suntour XCR 100 mm vork en beschikt over remote lockout systeem. De versnellingen zijn SRAM SX 12 Speed, met Shimano schijfremmen, Syncros velgen en Maxxis Rekon race wielen. Wij voorzien SPD pedalen of pedalen zonder kliksysteem, graag bij boeking vermelden wat je wenst. Heb je een ander type pedalen (bv. Time, Eggbeaters, …), dan dien je je eigen pedalen mee te brengen.

Voor de kortbij bestemmingen naar Frankrijk en Duitsland voorzien we geen huurfietsen.

DE FIETSROUTES

Wil je al in detail de fietsroutes bekijken van de verschillende shortbikes? Hieronder ontdek je per bestemming het aantal hoogtemeters en kilometers per niveaugroep.

 • MANDERSCHEID

  FIETSDAG 1: VR 01.05
  We starten met een vlotte rit om het weekend in te zetten. Langs goed bollende bospaden en tracks rijden we richting Daun, bekend van de Vulkanbike. De vulkaanmeren zijn uiteraard een must! Vanaf Daun rijden we via technische tracks naar de Lieser om via het Lieserpfad terug richting Manderscheid te mountainbiken. De vallei van de Lieser wordt beschouwd als één van de mooiste van Europa en is meer dan de moeite om te doorkruisen. Rood en zwart doen net voor Manderscheid nog wat extra klimkilometers, zodat de après-bike extra goed zal smaken!

  Groene groep: 55 kilometer, 1100 hoogtemeters
  Rode groep: 64 kilometer, 1400 hoogtemeters
  Zwarte groep: 68 kilometer, 1600 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 1

  FIETSDAG 2: ZA 02.05
  We vertrekken in de tegenovergestelde richting van dag 1. Eerst pikken we een heleboel machtige – soms pittige – singletracks mee in de directe omgeving van Manderscheid. Daarna rijden we naar het zuiden langs de mooiste paadjes. Iets boven Wittlich pikken we terug in op het Lieserpfad. Het zuidelijke gedeelte is het mooiste, dus we rijden via mooie singletracks terug richting Manderscheid. Halfweg verlaten we het pad terug en rijden we via een andere vallei naar de herberg. De die-hards kunnen het Lieserpfad volledig volgen, maar dat is best zwaar en heel technisch… enkel voor de durvers.

  Groene groep: 50 kilometer, 1300 hoogtemeters
  Rode groep: 58 kilometer, 1600 hoogtemeters
  Zwarte groep: 63 kilometer, 1800 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 2

  FIETSDAG 3: ZO 03.05
  Opnieuw pikken we enkele leuke singletracks mee tussen de 2 kastelen van Manderscheid. We vertrekken in de vertrouwde richting, maar nemen ditmaal een spannende shortcut. We verlaten de meer toeristische regio en laten je een aantal verborgen pareltjes ontdekken. Het parcours loopt door de typerende bossen van de Vulkan-regio waar mooie bospaden worden afgewisseld door toffe singletracks. Een prachtige en niet te zware dag om het weekend af te ronden.

  Groene groep: 46 kilometer, 1100 hoogtemeters
  Rode groep: 55 kilometer, 1400 hoogtemeters
  Zwarte groep: 60 kilometer, 1600 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 3

 • PIRMASENS

  FIETSDAG 1: VR 22.05

  De herberg bevindt zich centraal in de stad. Ideaal voor de après-bike natuurlijk, maar daardoor moeten we ‘s morgens even met de bike door het centrum naar de stadsrand. Na 3 km vliegen we de natuur ten zuiden van Pirmasens in. Aanvankelijk is het nog open, tussen akkers en weides, maar al gauw betreden we het ons bekende Pfälzerwald. Wie ooit mee ging op bikeweekend naar Dahn, weet wat dát betekent: héél véél perfect bollende singletracks! Dag 1 is op zich al een echte toprit, maar is slechts een ‘opwarmerke’ voor wat nog komt dit weekend…

  Groene groep: 50 kilometer, 1200 hoogtemeters
  Rode groep: 56 kilometer, 1500 hoogtemeters
  Zwarte groep: 62 kilometer, 1800 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 1

  FIETSDAG 2: ZA 23.05

  We verlaten de stad richting oosten en komen zo al heel snel in singletrackland. Het eerste deel van de tocht is werkelijk adembenemend (soms letterlijk) en de perfecte paadjes voeren ons langs rotsen en ongerepte bossen. Echt genieten. Halverwege komen we even in de bewoonde wereld, hét signaal dat er een heel pittige helling zit aan te komen. De beloning is niet min: we eindigen met 10km non-stop singletrack!

  Groene groep: 42 kilometer, 1000 hoogtemeters
  Rode groep: 50 kilometer, 1200 hoogtemeters
  Zwarte groep: 58 kilometer, 1400 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 2

  FIETSDAG 3: ZO 24.05

  De dag begint heel ‘gewoon’: een goede mix van toffe tracks. Meer hoeft het werkelijk niet te zijn, zo zal je denken. Maar dan komt de aap uit de mouw: waarom hebben ze bij Flowtrack eigenlijk gekozen voor een onbekende stad als Pirmasens? Deel 1 van het antwoord is: ‘Rodalben’. Indien dit nog altijd geen belletje doet rinkelen, dan moet je dit dorpje maar eens opzoeken op internet. Kans is groot dat je snel uitkomt bij ‘F-trail’, wat meteen het 2e deel van het antwoord is: 42 kilometer aaneengesloten singletrack, helemaal rondom het dorpje Rodalben. Werkelijk ongezien! Van de eerste 10km mocht je al proeven op dag 2, de overige 32km nemen we de laatste dag voor onze rekening. Een absolute topervaring!

  Groene groep: 43 kilometer, 1100 hoogtemeters
  Rode groep: 50 kilometer, 1400 hoogtemeters
  Zwarte groep: 55 kilometer, 1600 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 3

 • MAYEN

  FIETSDAG 1: ZA 30.05
  De eerste dag start, na een stevige helling van 250 hm, met snelle paden die constant op en af lopen, in een prachtig afwisselend decor van bos en groene valleien. We passeren de eerste vulkaanmeren van het weekend en rijden ook door een heidelandschap bovenop de heuvels. Het tweede deel van de tocht is een pak pittiger, met speciaal voor de rode en zwarte groepen enkele serieuze kuitenbijters! De mooiste singletracks liggen vooral op het einde van de tocht, waar het voornamelijk bergaf gaat. Ideaal om de dag af te ronden.

  Groene groep: 50 kilometer, 1000 hoogtemeters
  Rode groep: 60 kilometer, 1400 hoogtemeters
  Zwarte groep: 68 kilometer, 1700 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 1

  FIETSDAG 2: ZO 31.05
  Net als dag 1 start de rit met een langere rit bergopwaarts waar we al snel wat hoogtemeters verzamelen. In het eerste deel krijgen wel al enkele mooie, authentieke singletracks. Een typische dag in het Eifelgebergte, met ook heel wat vlot bollende Ardense wegen, altijd omgeven door prachtige natuur. We duiken na elke klim terug helemaal het volgende dal in, zodat de hoogtemeters toch flink aandikken. In de laatste 10km van de tocht wachten ons maar liefst 8 machtige singletrack passages! Steil bergop, strak naar beneden, snel, traag, … Een heel fijne einde van de tocht, voor elk wat wils.

  Groene groep: 45 kilometer, 1200 hoogtemeters
  Rode groep: 56 kilometer, 1500 hoogtemeters
  Zwarte groep: 64 kilometer, 1800 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 2

  FIETSDAG 3: MA 01.06
  Dit keer starten we eens bergafwaarts, over enkele toffe singletracks nog wel! Ook hierna blijft het in de eerste kilometers rustig bollen, dus je krijgt even de tijd om de benen wat op te warmen na 2 stevige fietsdagen. Pas na 10km gaan we écht klimmen en daarna volgt een eerste supermooie zone van 5km singletracks, rotsen, trapjes,… Het betere Echternach-gevoel. Daarna gaat het rond de Laacher See, het grootste vulkaanmeer in deze regio. Opnieuw volgt een knappe zone van 3km spielerei! Op de terugweg naar Mayen liggen nog 2 steile pistes… Zwart krijgt telkens de steilste weg voorgeschoteld, voor de andere groepen opteren we voor een meer gematigde variant. De dag eindigt met een opeenvolging van singletracks, bergaf richting Mayen en een afsluitende klim tot aan de herberg.

  Groene groep: 47 kilometer, 1200 hoogtemeters
  Rode groep: 57 kilometer, 1600 hoogtemeters
  Zwarte groep: 63 kilometer, 2000 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 3

 • Gérardmer

  FIETSDAG 1: VR 11.09

  Op papier de eenvoudigste dag, maar vergis je niet: we zitten in de Vogezen en dat weegt altijd door op het einde van de dag. De voornaamste kenmerken zijn immers: middellange tot lange hellingen én vooral: veel stenen. Die stenen zorgen ervoor dat je een hele rit geconcentreerd moet blijven om het juiste spoor te kiezen. Ideaal voor wie graag technisch rijdt. Na een lange starthelling volgt ineens de meest uitdagende afdaling van het weekend. Daarna mijden we de hoogtemeters wat tot de lunch, om in de namiddag keihard voor de tegenovergestelde keuze te gaan: klimmen dus! Onderweg pakken we nog wat speeltuinen en technische singletrackafdalingen mee om voldaan te eindigen op een terrasje in het dorp!

  Groene groep: 41 kilometer, 1200 hoogtemeters
  Rode groep: 46 kilometer, 1500 hoogtemeters
  Zwarte groep: 50 kilometer, 1750 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 1

  FIETSDAG 2: ZA 12.09

  Deze dag kan simpel samengevat worden: het gaat tot halfweg omhoog, nadien gaat het naar beneden (2 steile dooddoeners op het einde niet te na gesproken…). We klimmen gezapig naar de mooiste kant van de Vogezen: De col de la Schlucht, de route des crêtes en de col du Hohneck. Prachtige uitzichten gegarandeerd!! Ongetwijfeld de meest fotogenieke dag van de 3. Voeg daar in de afdalingen nog een hele resem toffe singletracks aan toe en de dag kan eigenlijk niet meer stuk. Een perfecte dag ook voor een après-bike aan het meer.

  Groene groep: 41 kilometer, 1300 hoogtemeters
  Rode groep: 47 kilometer, 1600 hoogtemeters
  Zwarte groep: 50 kilometer, 1800 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 2

  FIETSDAG 3: ZO 13.09

  Een goede test voor de beentjes, want de start gaat terug stevig bergop. We gaan niet meer richting de hoogste toppen van de Vogezen, maar kiezen resoluut voor de beste paadjes die de Vogezen te bieden hebben. Dit resulteert in een opeenstapeling van prachtige, machtige, soms loodzware, vaak technische singletracks. Via een doordachte koppeling van al deze tracks, zorgen we er wel voor dat de tocht voor alle niveaus een topper wordt. Een mooie manier om te zeggen dat zwaarste en meest technische passages voor de zwarte groep gereserveerd worden.
  Genieten van mountainbiken in een TOP-gebied dus!

  Groene groep: 40 kilometer, 1250 hoogtemeters
  Rode groep: 45 kilometer, 1600 hoogtemeters
  Zwarte groep: 53 kilometer, 1800 hoogtemeters

  Klik hier voor de routemap van dag 3

 • EMPURIABRAVA

  Onze fietsbegeleiders rijden binnenkort hun eerste verkenningsritten op deze bestemming.
  Het worden ongetwijfeld ritten om duimen en vingers bij af te likken.

  Uitgebreide informatie volgt binnenkort!

FLOWTRACK CATERING

Bij alle shortbikes in Frankrijk & Duitsland is het verblijf in volpension. Het ontbijt en het avondmaal worden geserveerd in de jeugdherberg waar we verblijven.

Tijdens de 3 bike dagen is het eten inbegrepen. Daarnaast kan je voor 10 Euro een extra avondmaal reserveren voor de aankomst dag. Dit raden we aan voor mensen die voor de avond aankomen op de bestemming en voor alle gasten die afreizen naar Empuriabrava.

Tijdens de bike dagen serveren we onderweg een overheerlijk middagbuffet. Ongeveer halverwege de fietstocht voorzien we steeds een uitgebreide bevoorrading met lunch op een prachtige plek, want goed eten tijdens de fietstochten is belangrijk. Terwijl je energie opdoet voor het tweede dagdeel kan je genieten van prachtige uitzichten.

Sportdrank en energierepen worden ’s morgens en ’s middags klaargelegd om mee te nemen. Vergeet niet om 2 drinkbussen mee te nemen!

Tijdens de shortbikes naar Empuriabrava verblijven we op basis van halfpension. ’s Middags stoppen we aan een gezellig Catalaans restaurantje waar je op eigen kosten iets kan eten.

Flowtrack Fietstruitje

Kwalitatief, tijdloos en stijlvol, zo zien onze fietstruitjes eruit.
Tot 15 december kan je, tijdens je boeking, een exclusief Flowtrack fietsshirt bestellen voor slechts 25 euro. Zorg dat je er snel bij bent.

Foto’s

VEELGESTELDE VRAGEN

Klik hier voor onze meest gestelde vragen.