Is het veilig om op fietsvakantie te gaan in tijden van Corona?

Geschreven op 19/03/2020

Over heel Europa worden maatregelen genomen om het Coronavirus (COVID-19) in te dammen. Op dit moment worden niet-essentiële reizen naar enkele gebieden afgeraden. We volgen de situatie op de voet en geven hieronder een antwoord op de meestgestelde vragen. UPDATE 20.04.2020

1. Is het virus een reden om dit jaar niet op fietsvakantie te gaan?

De Flowtrack shortbikes starten eind april en lopen tot en met oktober, op dit moment wordt reizen naar Duitsland, Frankrijk en Spanje afgeraden. De Flowtrack fietsvakanties voor groepen lopen een heel jaar door. Tot de dag van vertrek blijven we de situatie opvolgen en doen we er alles aan om onze reizigers te beschermen. De gezondheid van onze reizigers is onze hoogste prioriteit.

 

2. Lopen we een gezondheidsrisico als we op fietsvakantie gaan?

Het Coronavirus wordt doorgegeven via hoesten en niezen. Wetenschappers en overheden raden aan om vaak handen te wassen, wegwerpzakdoeken te gebruiken en fysiek contact te beperken (geen handen geven, etc.). Zolang deze maatregelen gelden, zullen wij deze ook aan onze reizigers communiceren. Wanneer de gezondheidsrisico’s te groot zijn en er een negatief reisadvies is voor een bepaalde regio of bestemming, dan annuleren we de reis.
Meer uitleg over annulering vind je onder punt 4.

 

3. Hoe volgt Flowtrack de actualiteit op rond het Coronavirus?

Reisverantwoordelijken bij Flowtrack staan in nauw contact met de plaatselijke partners, met de Belgische overheid en de overheidsdiensten in Duitsland, Frankrijk en Spanje. We raadplegen regelmatig de websites van de officiële instanties en passen onze communicatie aan wanneer nodig.

 

4. Ben ik mijn inschrijvingsgeld kwijt als de reis wordt geannuleerd wegens het Coronavirus?

Voor vertrek raadplegen we de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bekijken we het reisadvies voor Duitsland, Frankrijk en Spanje. Staat daar dat niet-essentiële reizen voor de regio worden afgeraden, dan annuleren we de Flowtrack vakantie.

In dat geval bieden we een soepele omruilgarantie via een reisvoucher: je verplaatst je vakantie naar een later moment of je boekt een nieuwe vakantie naar keuze. Als de nieuwe reis duurder is, dan is deze meerprijs voor eigen rekening. Als de reis goedkoper is, betaalt Flowtrack het verschil terug. Deze tegoedbon is geldig tot en met september 2021.

 

5. Ben ik extra beschermd via Flowtrack?

Ja. Zeker in deze onzekere tijden wordt het boeken via een reisorganisatie aangeraden. Indien je zelf je eigen vakantie rechtstreeks boekt, ben je afhankelijk van de annulatievoorwaarden van je vliegmaatschappij en de aanbieder van je verblijf en/of  activiteiten. Vaak zal je in hun annulatievoorwaarden terugvinden dat epidemieën of pandemieën niet behoren tot de voorwaarden en je je geld dus niet kan recupereren.

Boek je via een reisorganisatie zoals Flowtrack die pakketreizen aanbiedt, dan ben je zeker van een soepele annulatieregeling (zie punt 4) in geval van een negatief reisadvies.

 

Hoe word ik op de hoogte gehouden? Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Ben je al ingeschreven voor een fietsvakantie met Flowtrack van 2020? Dan krijg je tijdig een update via e-mail over je reis. Bij vragen zijn we steeds bereikbaar via e-mail of sociale media. Je kan ons ook tijdens de kantooruren bereiken via telefoon of via de chatbox op onze website.

Twijfel je om een vakantie te boeken en heb je meer vragen? Dan kan je bij de medewerkers van Flowtrack terecht via e-mail of sociale media. Je kan ons ook tijdens de kantooruren bereiken via telefoon of via de chatbox op onze website.