Annulatie zomervakanties omwille van nieuwe richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

Geschreven op 29/05/2020

Flowtrack volgt de evolutie van COVID-19 op de voet en neemt haar verantwoordelijkheid.  Naar aanleiding van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad van 22/05 hebben wij volgende moeilijke beslissingen moeten nemen:
Alle 13+ en 16+ kampen naar Frankrijk en Spanje worden geannuleerd.

Waarom?

De minister van jeugd besliste, in overleg met de veiligheidsraad, dat de zomer jeugdkampen die verder dan 150 kilometer buiten de landsgrenzen worden georganiseerd, niet mogen doorgaan. Hun belangrijkste argument is dat, in geval van ziekte, ouders zelf makkelijk hun zoon of dochter moeten kunnen ophalen. Wij vinden dit een spijtige beslissing maar begrijpen wel waarom onze overheid kiest voor een voorzichtig beleid voor buitenlandse groepsreizen met jongeren.

De tegoedbon.

Wij bieden voor jouw reis een soepele omruilgarantie via een tegoedbon. Met deze tegoedbon kan je jouw reis verplaatsen naar een later moment. Je voucher is bruikbaar voor alle Flowtrack vakanties (winter en zomer) en is geldig tot en met september 2023. Als je nieuwe reis goedkoper is, betaalt Flowtrack het verschil terug. Indien de nieuwe reis duurder is, dan is de meerprijs voor eigen rekening.

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

1/ je huidige reis wordt geannuleerd. Je ontvangt een annuleringsmail met de originele factuur en een annuleringsfactuur. Je hoeft met deze mail niets te doen, dit is enkel administratieve afhandeling.

2/ op ‘My Flowtrack’ vind je een tegoed, dit is het bedrag dat je reeds betaalde en dat je dus kan opnemen voor een reis naar keuze tot en met september 2023.

3/ je ontvangt een mail met jouw persoonlijke tegoedbon voor 15 juni 2020.

Het gebruik van de tegoedbon is een tijdelijke maatregel die werd goedgekeurd door onze overheid. We begrijpen dat sommige reizigers dit minder leuk vinden en liever hun geld terugbetaald hadden gezien. Wij zijn als reisorganisatie echter heel dankbaar voor deze mogelijkheid. We zijn een financieel gezond bedrijf en deze maatregel zorgt ervoor dat wij volgende winter en zomer opnieuw reizen kunnen organiseren.

Bovendien is de tegoedbon verzekerd door het garantiefonds reizen. Stel dat wij als bedrijf in financiële moeilijkheden komen, dan zorgt dit fonds voor een terugbetaling van de tegoedbon.

Meer informatie over de gebruiksvoorwaarden van de Corona tegoedbon vind je in artikel 28 van de bijzondere reisvoorwaarden.

Waarom organiseren we geen kamp dichtbij huis?

Flowtrack staat voor ‘Destination Feelgood’. Deze Feelgood realiseren we door te ontdekken, activiteiten te beleven en anderen te ontmoeten. Als we deze waarden onvoldoende kunnen realiseren omwille van gezondheidsmaatregelen, dan kiezen we er bewust voor om deze zomer geen vakanties te organiseren, ook niet in het binnenland.

Daarnaast zijn er andere organisaties die al jaren gespecialiseerd zijn in binnenlandse kampen. Als je op zoek bent naar een kamp in eigen land, dan verwijzen we met plezier door naar onze ervaren collega’s van Elephant Camps. Zij organiseren leuke camps voor jongeren tot en met 16 jaar aan de Belgische kust.

Ondertussen werken wij achter de schermen gemotiveerd verder aan het nog beter maken van Flowtrack en gaan we voluit voor een geweldig winteraanbod voor families en jongeren.

Gaat het 18+ camp en het family camp naar Biscarrosse nog door?

Wij zijn, net zoals jullie, op dit moment nog onwetend over hoe de gezondheidssituatie in Europa zal evolueren. Voor alle reizen die doorgaan in juli nemen we ten laatste 15/06 een definitieve beslissing. Voor alle reizen die doorgaan in augustus beslissen we ten laatste op 15/07.

Heb je nog vragen?

Je kan ons ook tijdens de kantooruren bereiken via telefoon, e-mail of via de chatbox op onze website. Hopelijk zijn we binnenkort definitief verlost van dit virus en kunnen we weer volop genieten van onze vrijheid.

De feelgood komt terug, da’s beloofd!

Team Flowtrack.