De laatste shortbikes in 2021: het einde van een tijdperk

Geschreven op 07/12/2020

 

Waarom stopt Flowtrack met de klassieke shortbikes?

We hebben de Shortbikes altijd met veel passie georganiseerd. In de beginjaren was het zelfs voor onze gespecialiseerde begeleiders een hele kunst om tijdens de verkenningen mooie trails te ontdekken, op te slaan en nadien professioneel te begeleiden voor onze bikers.
Ondertussen heeft bijna iedere biker een gps toestel en is navigeren een koud kunstje geworden. Dit heeft veel voordelen maar het is ook wellicht een van de belangrijkste redenen dat onze weekends minder druk bezocht werden de laatste jaren. Als bedrijf moet je soms lastige keuzes maken, dit is er ongetwijfeld 1 van.

 

Met welke shortbikes nemen we afscheid?

We eindigen in schoonheid, met twee absolute topbestemmingen. In het weekend van O.L.H Hemelvaart (van donderdag 13 tot en met zondag 16 mei 2021) reizen we af naar Pirmasens, de favoriete bestemming van enkele begeleiders. Dat heeft véél te maken met de beroemde “F Trail”, zo’n 42 kilometer aaneengesloten single track! Het omliggende Pfälzerwald is een gigantische speeltuin voor mountainbikers. Ook verblijven we in een gloednieuwe herberg in het centrum van Pirmasens: comfortabele 2-persoonskamers, de ‘après bike’ vlakbij, zodat je vanop je zadel rechtstreeks met je gat in de boter valt. Het weekend erna, met Pinksteren (van vrijdag 21 tot en met maandag 24 mei) trekken we naar Mayen, in het oostelijke Eiffelgebied. We willen toch nog één keer een gloednieuwe bestemming aanbieden, voor onze trouwe bikers die graag wat verse tracks voorgeschoteld krijgen. De vernieuwde herberg in het middeleeuws stadscentrum is de ideale uitvalsbasis voor onze allerlaatste drie-daagse!

 

De grootste troeven van onze shortbikes

De perfect uitgestippelde routes? De bevoorrading? Dat is allemaal mooi meegenomen, maar de absolute meerwaarde van onze shortbikes is ongetwijfeld onze crew! Doorheen de jaren is die zotte bende uitgegroeid tot een hechte vriendengroep. Zij begeleiden de deelnemers met de grootste passie en zijn altijd vastberaden om er het allerbeste van te maken. Sommigen van hen zijn er al bij van het prille begin en onze grootste dank gaat ook uit naar hen voor de jarenlange inzet.

 

Verantwoordelijke Tim kijkt terug op zijn periode bij Flowtrack

“De eerste keer dat ik meeging was tijdens de allereerste Shortbike in 2007, die ging naar de Vogezen en ik mocht de rode groep begeleiden. Het aantal bestemmingen steeg snel in de beginjaren en ik vond het fijn om steeds nieuwe gezichten te leren kennen. Ook merkte ik dat er héél veel bikers elk jaar opnieuw meeging en zo ontstond er al snel een groepje ‘habituées’. Het was altijd genieten, zowel de spurtjes bergop als de pintjes achteraf konden mij steeds opnieuw bekoren. Ik ga de crew ook zeker het hardste missen. Zowel tijdens de verkenningen als tijdens de shortbikes was er altijd een topsfeer. Mooi om te zien dat ze met zoveel drive bleven verder doen! Mijn favoriete bestemming is Pirmasens, dus het is mooi dat we daar nog één keer van kunnen genieten”

 

We blijven fietsen!

Het einde van de shortbikes wil niet zeggen dat we onze fiets aan de haak hangen. Je kan nog steeds met Flowtrack op vakantie, zowel met de koersfiets als met de mountainbike. We organiseren groepsreizen op aanvraag naar de Costa Brava. Je kan hier verblijven in onze mooi gerenoveerde beachhouses met groepen tussen 10 en 50 personen. Onze specialist Roeland woont in Empuriabrava en kent de hele regio als zijn broekzak.

Hier vind je het aanbod Costa Brava biking.

 

Bedankt voor al die mooie jaren

We willen vooral alle trouwe deelnemers bedanken die steeds kozen voor de Shortbikes van Flowtrack. We hopen jullie nog terug te zien op een van onze laatste shortbikes, zodat we jullie persoonlijk kunnen bedanken voor jullie vertrouwen en enthousiasme.