De 6 beste fietsapps van 2020

Geschreven op 02/12/2019

Vroeger moest je zelf nog een papieren kaart of gps, chronometer en snelheidsmeter meenemen op je fiets. Je moest er ook voor zorgen dat je zeker het weerbericht niet gemist hebt om te weten of je een droge fietsdag tegemoet gaat. Dat heeft natuurlijk ook allemaal zijn charme, maar in deze moderne tijden wordt dit allemaal gedigitaliseerd in honderden verschillende apps. Zoveel apps dat je makkelijk kan verdwalen in het aanbod.

Wij vroegen aan enkele van onze ervaren fietsbegeleiders welke apps zij het meeste gebruiken die voor iedere competitieve en recreationele fietser must-haves zijn.

1. STRAVA

Wie is de snelste? Wie reed het meeste kilometers? Met Strava analyseer je jouw ritten en krijg je de gemiddelde snelheid, gereden hoogtemeters, trapfrequentie, hartslag, etc in een handig overzicht. Je kan de app gebruiken als een persoonlijk digitaal logboek of om jezelf te vergelijken met andere fietsers. Wist je trouwens dat we ook een Flowtrack Strava groepje hebben? Altijd leuk om te zien wie op zondag zijn fiets heeft uitgehaald en om je met de andere Flowtrack fietsers te vergelijken.

Doe je mee? Download de Strava app hier en zoek naar Flowtrack bij de ‘clubs:
IOS
ANDROID

 

2. GARMIN CONNECT

Garmin Connect fietsapp

De meeste Flowtrack fietsers hebben een fiets-GPS. We gebruiken de Garmin Connect app om de tocht die onze GPS heeft geregistreerd ook op andere apps te posten. Via deze app kun je ook makkelijk een fietstocht uit een e-mail of een whatsapp bericht overzetten op je GPS.

Download Garmin hier:
IOS
ANDROID 

 

3. YR

beste fietsapp voor het weer te voorspellen

Eén van onze fietsbegeleiders gebruikte deze Noorse app om het weer te voorspellen en was overtuigd dat dit weerbericht vaak juist was. Sindsdien gebruiken we deze Noorse app op onze tochtpresentatie’s tijdens de shortbikes. Voor het goede weer, rekenen we dus op Noorwegen!

Download YR hier:
IOS
ANDROID 

 

4. MOUNTAINBIKE.BE

De app mountainbike.be geeft je een handig overzicht van de tochten die elk weekend georganiseerd worden. Stel je woonplaats in en geef de regio aan waar je tochten wil zoeken. Zo weet je meteen waar je dit weekend aan kan deelnemen.

Download de Mountainbike.be app hier:
IOS
ANDROID 

 

5. ZWIFT

Zwift fietsapp

Motivatie vinden om te fietsen in de winter, is niet altijd evident. Heb je een smarttrainer? Dan kan je met de app Zwift in een digitale wereld trainen. Je kan meedoen aan groepsritten, zelf een parcours selecteren of je kan ook een persoonlijk trainingsprogramma volgen.

Download de Zwift app hier:
IOS
ANDROID

 

6. YOUTUBE
beste fiets apps tijdens het fietsen

Youtube? Deze blog ging toch over fietsapps? Een platte band, een rem die hapert of een ketting die wat losjes ligt… Eigenlijk kan je veel zelf doen aan je fiets. Weet je niet hoe je het moet aanpakken? Neem dan even een duik in YouTube. Daar staan duizenden ‘how to’ filmpjes waarin een fabrikant of fietsliefhebber in eenvoudige stappen uitlegt hoe je best te werk gaat.

Download youtube hier:
IOS
ANDROID

 

Dit zijn onze favoriete fietsapps om te gebruiken in 2020. Tot dat ze een fiets app uitvinden die een platte band kan herstellen of je ketting terug op je fiets legt voor je, zal deze lijst waarschijnlijk niet al te veel wijzigen. Wil je je gloednieuwe fietsapps testen? Check zeker ons aanbod mountainbikeweekends of mountainbike en wielrenvakanties op maat.