De 5 handigste surf apps in 2020

Geschreven op 01/03/2020

Je smartphone meenemen op je surfboard is misschien niet ideaal, maar met deze 5 handige surfapps ga jij toch goed voorbereid de golven in. Er zijn vast honderden apps over surfen – en je hebt misschien ook je eigen favorieten, maar deze 5 vinden we bij Flowtrack de coolste.

 

 

1. Magic Seaweed Surf Forecast

 

Dit is de meest bekende en meest gebruiksvriendelijke app om weersvoorspellingen te checken. Geef je surflocatie in en ontdek hoe hoog de golven gaan en hoe sterk de wind is. Heb je nog geen idee hoe je al die weersinformatie moet interpreteren? Je surf instructeur leert je er alles over deze zomer op surfvakantie!

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phonegap.MSWMobile&hl=en_US
IOS: https://apps.apple.com/us/app/msw-surf-forecast/id322103952

 

 

2. Windy.com

 

Nog meer specifieke windinfo nodig? Op deze realtime geanimeerde windkaart van Windy zie je meteen welke richting de wind uitgaat. Ook voor info over de getijden ben je hier op de juiste plaats.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.windyty.android&hl=nl
IOS: https://apps.apple.com/us/app/windy-com/id1161387262

 

 

3. Surftrackr

 

Ben jij iemand die dagelijks checkt hoeveel stappen je zet en hoe diep je geslapen hebt? Dan zal je zeker ook die epische surfsessies op je smartphone willen tracken. Je krijgt een handig overzicht met de datum, uur, hoe lang je surfte, surfhoogte en je eigen notes. Eentje voor de data lovers.

IOS: https://apps.apple.com/us/app/surftrackr-surfing-journal/id1025249774

 

 

4. Clean Swell

 

Geef toe, surfen zonder dat er plastic zakjes aan je board blijven hangen is toch iets aangenamer. Met deze app word je deel van de oplossing!

Maak een account en ga bij je volgende strandbezoek afval opruimen. De afval die je in de app registreert, belandt in een grote database. Zo help je de bescherming van het milieu en kan je exact zien hoeveel kg afval jij van het strand hebt gehaald.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.oceanconservancy.cleanswell&hl=nl
IOS: https://apps.apple.com/us/app/clean-swell/id985692119

 

 

5. True Surf

 

Moet je nog (te) lang wachten voor je volgende surfvakantie? Dan kan je alvast virtueel je surf skills oefenen met deze app. Het spel ziet er super realistisch uit en gebruikt real-time weersomstandigheden van de beste surfspots ter wereld. Graaf. 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trueaxis.truesurf&hl=nl
IOS: https://apps.apple.com/nl/app/true-surf/id1177819604

 

Dit zijn onze 5 favoriete surfapps om te gebruiken in 2020. Ben jij helemaal klaar om ze uit te testen op de golven van Biscarrosse of San Vicente?
Ontdek hier ons aanbod van surfvakanties voor 2020