De 5 beste ski apps voor je wintervakantie in 2022

Geschreven op 26/10/2021

Jij wil echt alles uit je wintersport halen. Daarom koos je voor een Flowtrack Snow vakantie natuurlijk. Maar wist je dat er ook oneindig veel smartphone-apps bestaan die je daarbij helpen?

1. iSKI Italia

Deze app vind je in verschillende land versies. Ga je met Flowtrack naar de Italiaanse alpen, dan kan je op iSKI alvast even naar de webcam kijken van jouw skigebied om te zien hoeveel sneeuw er ligt. Je gebruikt de GPS van deze app om je afdalingen (maximale en gemiddelde snelheid, hoogte, afstand, etc.) bij te houden met of zonder internetverbinding.

 

2. Strava

Wie is de snelste snowboarder? Wie legde het meeste kilometers af op de latten? Je kan de app gebruiken als een persoonlijk digitaal logboek of om jouw afdalingen te vergelijken met je reisgenoten. Vooral handig als je Strava ook al voor al je andere sportieve avonturen gebruikt.

 

3. Slopes

Nog meer gedetailleerde statistieken en een verslagje van je skidag, vind je op de Slopes app. Ga in competitie met anderen of met jezelf en deel ‘s avonds de strafste cijfers op je sociale media.

 

4. Peak finder

Wil jij ook 360° rondom je kijken en perfect alle namen van de bergtoppen kunnen opnoemen.  Dan is Peak Finder de beste app. Kijk stiekem op de app en verbluf daarna je reisgenoten met je straffe kennis over de bergen.

 

5. Open Snow

Een betrouwbare bron voor de meest accurate weersvoorspellingen. Met voorspellingen tot 10 dagen in de toekomst en met kaarten in hoge resolutie om sneeuwstormen op de voet te kunnen volgen. Met deze app ontdek je snel op welke berg vandaag de beste sneeuw ligt in het hele skigebied.

 

Heb je ze allemaal geïnstalleerd? Check! Dan ben jij klaar voor je Flowtrack Skivakantie.
Nog geen concrete sneeuw plannen? Ontdek ons uitgebreid aanbod van Flowtrack Family Snow vakanties en de avontuurlijke 16+ Snowcamps.