Crew van de maand: Sander

Geschreven op 27/01/2021

In moeilijke tijden is het fijn om je op te trekken aan positieve mensen! Daarom dat we eeuwige optimist Sander (23) even vragen om ons te vertellen hoe hij nieuwe kansen zag tijdens deze uitdagende periode. 
Sander, kan je nog eens vertellen hoe je bij Flowtrack terecht bent gekomen?

Dat was is best een unieke herinnering! Zo’n 3 jaar geleden stond Flowtrack op de 12urenloop in Gent. Er was een challenge waarbij je zo origineel verkleed mogelijk een rondje moest afleggen. Ik had mijn windsurfplank mee naar Gent, een opblaasbare palmboom op mijn rug, mijn zwembroek aan en zo won ik mijn eerste Flowtrack reis, een trip naar Biscarosse!

 

Wat heeft je daarna overtuigd om je aan te melden als crew?

Ik kende al even iemand die crew was bij Flowtrack, en die had al vaker aangehaald dat het wel iets voor mij kon zijn. Ik had er helaas nooit serieus over nagedacht, tot ik zelf eens meeging op reis. Toen was de beslissing snel gemaakt en heb ik me ingeschreven voor de selecties!

Je moet indruk gemaakt hebben, want je werd meteen ingeschakeld als campleader op het 16+ camp in Empuriabrava. Vond je dat spannend?

Absoluut ja! Ik was eigenlijk zonder verwachtingen naar het infomoment/sollicitatiegesprek gegaan. Er waren meerder functies die me wel tof leken, maar meteen als campleader meegaan leek me oorspronkelijk wel wat hoog gegrepen! Het was dus een beetje een verrassing om het aanbod te krijgen en ik vond het erg spannend omdat ik ook niemand wilde teleurstellen. Achteraf gezien bleek het echt super fijn, bedankt voor het vertrouwen!

 

Waarom vind je de 16+ deelnemers een leuke doelgroep?

het is een uitdaging, want enerzijds zijn ze zeker al oud genoeg om een goed gesprek mee te voeren en om zich verantwoordelijk te gedragen, maar anderzijds moet je toch nog wel een oogje in het zeil houden en hebben ze soms toch nog wel wat sturing nodig. Het ligt mij persoonlijk meer dan de jongere leeftijdsgroepen, omdat je toch al net iets meer op dezelfde golflengte zit.

Helaas kon je vorige zomer niet mee naar Spanje omwille van Corona, vond je het jammer?

Het was een pittige ontgoocheling want ik had er enorm veel zin in. We hebben lang de hoop erin gehouden, maar helaas was het niet anders!

Je hebt echter niet stilgezeten, vertel eens over je zomer!

We moesten plots op zoek naar invulling voor de zomer en het bleek niet zo eenvoudig om een vakantiejob te vinden. Samen met mijn zus en mijn vriendin heb ik dus dus besloten we een eigen pop-up bar te openen. Alle papieren werden in orde gebracht, samenwerkingen werden afgesloten, banken werden in elkaar getimmerd… en in een goede 2 weken was bar “Flow”geboren! Zo werd wat voor velen een saaie zomer was toch nog een heel leuk avontuur, met ons drie. Daar boven op deden we wat ervaring op als ondernemer, leerden we onze eigen stad nog wat beter kennen en kon ik eindelijk mijn cocktails maken voor het grote publiek.

 

Waar kunnen we je volgende zomer terugvinden?

Het camp waar ik in 2019 campleader was verhuist van Empuriabrava naar Platja D’Aro! Een fantastische plek voor een 16+ camp. Er zijn niet alleen erg veel coole activiteiten in de buurt en een supervet waterpretpark, je hebt er ook prachtige stranden en kan er erg goed uitgaan! Ik kijk er naar uit om deze plek zelf nog beter te leren kennen en fantastische avonden te beleven met de deelnemers en de rest van de crew!

Benieuwd om te zien waarom Sander zo enthousiast is om naar Platja D’Aro te gaan?
bekijk hier het aanbod: 16+ Platja d’Aro Beach Camp | Flowtrack

Ga je toch liever met je vrienden naar Empuriabrava? dat kan nog steeds!
bekijk hier het aanbod van het 16+ beachhouse: 16+ Beach House | Flowtrack surfvakanties

Het volledige aanbod van de 16+ camps vind je hier: Zomer- en surfvakanties voor jongeren vanaf 16 jaar | Flowtrack