Crew van de maand: Laurent

Geschreven op 26/10/2020

Laurent (26) staat al 22 jaar op de latten en is echt gepassioneerd door skiën. Deze winter gaat hij opnieuw mee als ski-monitor met Flowtrack Family. En daar heeft hij heel goeie redenen voor:

“Als je iemand leert skiën en je ziet die na een paar lessen echt technisch perfect naar beneden komen, dat is echt leuk om te zien.”

 

Is ski nog een hobby voor jou of ben je er professioneel mee bezig?

Ski maakt een groot deel uit van mijn leven, maar het is zeker niet mijn enige bezigheid.

Ik werk in de haven van Antwerpen, bij een datasharing platform NxtPort. In het weekend ben ik vooral bezig met het renoveren van mijn huis. Ik heb ook een Volkswagen t5 busje omgebouwd tot camper en daar ga ik regelmatig mee gaan surfen. En elke vrijdag vind je mij op de indoor skipiste in Aspen.

 

En dan in de vakanties ook nog eens met flowtrack op stap?

Ja, omdat ik zo veel mogelijk op mijn ski’s en surfboard wil staan, is het meegaan als snow of summer crew met flowtrack een heel interessante piste. Ik heb ook mijn opleiding tot skimonitor via Flowtrack gedaan. Zo hoefde ik de dure opleiding ook niet uit eigen zak te betalen. Door zelf als monitor mee te gaan op skivakantie, betaal je eigenlijk je opleiding aan Flowtrack terug.

 

Hoe ben je ooit bij Flowtrack terecht gekomen?

Ik ben ongeveer 11 jaar geleden voor het eerst als deelnemer mee geweest op 13+ summer camp. Daar heb ik de smaak van het surfen te pakken gekregen. Sindsdien ben ik niet meer gestopt. Aan het einde van mijn studentenperiode ben ik als crew mee gegaan naar de summer camps.

 

Heb je ook via Flowtrack leren skiën?

Nee, daar was ik al veel vroeger mee bezig. Ik was 4 toen ik voor het eerst op de latten stond, ik zat op de Franse skischool tot op compitieniveau. Van mijn 12 tot 23 jaar heb ik de ski’s even aan de kant gezet en mij enkel op snowboard gefocust. Maar daarna wou ik beginnen lesgeven. Snowboardmonitoren worden minder vaak gezocht, dus ging ik terug voor de ski. En sindsdien ben ik weer helemaal verkocht.

Ik ga 4 a 5 weken per jaar skiën. Twee weken geef ik les en de rest van de tijd verdiep ik mij in freeride ski en toerskiën. Ik ben ook veel bezig met lawineveiligheid. Ik wil gewoon zo goed en zo veilig mogelijk kunnen skiën. 

 

Fotograaf: Eric Verbiest

Je daagt jezelf duidelijk graag uit op wintersport, is het lesgeven voor jou ook een uitdaging?

 

Ja, ik push mijzelf graag, maar ik merk ook dat hoe ouder ik word, hoe moeilijker het is om die extremere dingen te doen. Dus dan denk ik dat er meer voldoening zit in het lesgeven. 

Als je iemand leert skiën en je ziet die na een paar lessen echt technisch perfect naar beneden komen, dat is echt leuk om te zien.

 

Waarvoor sta jij bekend binnen de Flowtrack crew?

Ik denk dat ze mij vooral onuitputbaar vinden qua energie. Tijdens de summercamps kan ik echt blijven gaan. Ik sta dan bij de 13 tot 15 jarigen, dat zijn al vrij intensieve dagen. Maar dan ga ik meestal ‘s avonds ook nog met de 16 plussers mee op café. Dat is wel vermoeiend, maar ik blijf dan gewoon doorgaan tot ik op de bus naar huis helemaal in duigen val. (lacht)

 

Gaat het er op de snow vakanties ook zo aan toe?

Ja, ook bij de Family wintersport kunnen we zel eens een feestje bouwen. Vorig jaar in Gressoney waren er buiten de Flowtrack groep echt heel weinig toeristen. Maar we zijn er met de groep toch in geslaagd om elke avond een stevig apres-ski feestje neer te zetten. De Italianen kwamen op de duur ook speciaal voor de Belgen mee feesten. We gebruikten daar een feest-app met een code waarmee iedereen de playlist kon aanvullen met hun favoriete liedjes. De meest populaire nummers worden dan gedraaid, en da’s dan direct boenk er op!

 

We merken dat je echt aan het aftellen bent voor de volgende ski-reis! Nog een paar korte vragen als uitsmijter:

 

Summer of snow? Ai, da’s moeilijk. Snow is super leuk, maar de surf camps duren wel langer, dus kies ik misschien toch voor summer.

Avondje feesten of goeie film? Feesten, sowieso.

Les geven of les volgen? Geven.

Voor of achter de camera? Voor de camera.

Zelf koken of uit eten gaan? Zelf koken. En liefst van al barbecue.

 

Wil jij net als Laurent veel kunnen skiën en die voldoening van het lesgeven zelf ontdekken? Flowtrack is nog op zoek naar Snow Crew! Meld je hier aan.