BIKE

Kies jouw Destination Feelgood.

Aanbod online vanaf 15 oktober

We zijn momenteel volop aan de slag met het aanbod van 2020.
Pre-registreer je hieronder om als eerste op de hoogte gebracht te worden als het aanbod online staat.

Toestemming

Feelgood Formule

Onze shortbikes zijn opgebouwd rond onze Feelgood Formule, met als doel om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. We geloven dat iedereen een Destination Feelgood verdient.

destination

Destination

Onze fietsbegeleiders zijn steeds op zoek naar nieuwe bestemmingen in Frankrijk, Duitsland en Luxemburg die we kunnen verkennen met de fiets. Ieder jaar worden er nieuwe bestemmingen toegevoegd waardoor je steeds nieuwe plekken ontdekt.

niveaus

Fietsniveaus

Tijdens onze shortbikes wordt er in 3 verschillende niveaus gereden. Aan het begin van de week kan je je inschrijven in het niveau dat bij jou aansluit. Je krijgt een aparte begeleider per niveaugroep die met jou de verschillende routes zal verkennen. Zo wordt er bijvoorbeeld rustig gefietst in de groene groep en is de zwarte groep voor de echte competitiebeesten.

crew-icon

CREW

Onze fietsbegeleiders en catering crew worden grondig geselecteerd. We kiezen enthousiaste, Nederlandstalige crew die kennis hebben van het vak. Op die manier kan jij volop genieten van jouw reis en jouw Destination Feelgood ontdekken.

food-icon

Catering

Iedere shortbike reist een Flowtrack catering team mee. Zij zorgen er onder andere voor dat je genoeg voorzieningen hebt om iedere fietsdag te starten. Tijdens de middag voorzien ze een uitgebreid en versbereid buffet voor iedereen. Zo kan je weer met volle energie beginnen aan het 2de deel van jouw fietsdag.

biken

Fietsroutes

Alle fietsroutes worden uitvoerig getest en uitgestippeld in detail. Voor ieder niveau zorgen we voor een goede balans tijdens de routes. Zo wissel je af tussen speelse singletracks, uitdagende klims en open vlaktes. De fietsbegeleiders laten jou alle leukste plekjes zien tijdens deze routes.

feelgood-icon

Feelgood Vibe

Iedereen is welkom op een Flowtrack vakantie. Je wordt omringd door positieve mensen en er hangt een sfeer die perfect is om in contact te gaan met jouw medereizigers. Beleving, beweging en ontmoeting zorgen voor een echte Destination Feelgood.

Fietsen

Uitgestippelde fietsroutes

Onze bestemmingen worden stuk voor stuk zorgvuldig gekozen en bestudeerd door onze fietsbegeleiders. Zij gaan meerdere keren op verkenning en zorgen voor unieke fietsroutes die jou naar de mooiste plekjes brengen.

Fietsbegeleiding

Al onze begeleiders hebben zelf jaren ervaring met het mountainbiken en kunnen jou dan ook op elk aspect begeleiden. Zij geven jou tips tijdens het fietsen en helpen jou bij eventuele reparaties onderweg.

Fietsen in 3 niveaus

Alle shortbikes worden begeleid in 3 verschillende niveaus waarbij ieder niveau een eigen fietsbegeleider heeft. Zo ben je zeker dat je op jouw eigen tempo het gebied kan ontdekken.

Je kiest uit de groene, rode of zwarte groep. Tijdens de eerste dag kies je een niveau. Na de middagpauze kan je nog steeds veranderen van groepsniveau. Dit is hoe de verschillende groepen worden begeleid:

In de groene groep zullen we op mekaar wachten na elke klim of singletrack. We komen op verschillende momenten samen en checken of iedereen in orde is en of er een fiets moet worden bijgesteld.

In de rode groep zitten de mensen die genoeg ervaring hebben op de mountainbike maar nog steeds af en toe een rustmoment willen.

Heb je het in je om mee te fietsen met de zwarte groep? In deze groep leeft er heel wat competitie tussen de fietsers en de begeleiders. Je hebt heel wat ervaring en een technische singletrack of pittige klim schrikt jou niet af.

Huurfietsen

Wij raden je aan om je eigen waardevolle fiets thuis te laten en een SCOTT Scale 960 mountainbike (model 2019) te huren bij Flowtrack. We voorzien degelijke mountainbikes voor een budgetvriendelijke prijs (€ 60 per Shortbike). Het zijn bovendien nieuwe 29″ mountainbikes.

De Scott Scale 960 heeft een superlicht aluminium Alloy 6061 frame en is uitgerust met Rock Shox XC 30 TK, 100mm vork met Remote Lockout technologie. Deze fiets heeft dezelfde geometrie als zijn duurdere carbon broertjes, die al jaren wereldkampioenen voortbrengen.

Groep: Shimano SLX – Remmen: Shimano M425 Disc
Onderdelen: Syncros  Series – Wielen: Maxxis Ikon 2.2/60 TPI 29″

Wij voorzien SPD pedalen of pedalen zonder kliksysteem, graag bij boeking vermelden wat je wenst. Heb je een ander type pedalen (bv. Time, Eggbeaters, …), dan dien je je eigen pedalen mee te brengen.

FLOWTRACK CATERING

Het verblijf tijdens onze shortbikes is altijd vol pension. ’s Morgens en ’s avonds wordt het eten voorzien door de accommodatie waar we verblijven. Dit is meestal in buffetvorm. Bij drie dagen biken is eten inclusief van vrijdagochtend tot zondagmiddag. Eventueel kan je avondeten bijboeken voor de aankomstdag en/of vertrekdag, ook voor de tweedaagse bikers. Een extra maaltijd kost €10.

De grote troef van Flowtrack is het overheerlijke middagbuffet, klaargemaakt door onze eigen cateringkampioenen. Goed eten tijdens de fietstochten is belangrijk, dus ongeveer halverwege voorzien wij steeds een stop op een prachtige plek om terug op krachten te komen.

Sportdrank en energierepen worden ’s morgens en ’s middags klaargelegd om mee te nemen. Vergeet niet om 2 drinkbussen mee te nemen!

FLOWTRACK CREW

Wij selecteren onze crew met veel aandacht. Het zijn stuk voor stuk positief ingestelde mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, die mee zorgen voor jouw Destination Feelgood.

Ze zijn er om jou te begeleiden tijdens alle activiteiten, versbereide maaltijden te voorzien en jou volledig welkom te doen voelen op een Flowtrack bestemming.

Foto’s