4 tips om je volledig voor te bereiden op jouw shortbike

Geschreven op 29/03/2019

Samen met het mooie weer komen de shortbikes ook dichterbij. Het ideale moment dus om je al voor te bereiden. Met deze 5 tips kom je al een heel eind.

 

Uithoudingsvermogen

Om tijdens de shortbike die berg op te fietsen heb je wat uithoudingsvermogen nodig. Hoe je dit kan trainen? Probeer alle krachtoefeningen die je doet niet met hoge gewichten maar met veel herhalingen uit te voeren.

 

Train je Blaas

Natuurlijk weet je al dat je goed moet gehydrateerd zijn tijdens het fietsen. Maar wat velen vergeten is om je blaas te trainen. Drink wat extra of ga eens een avondje meer op café. Zo is je blaas klaar en hoef je niet elke 5 minuten te stoppen voor een plasmomentje.

 

Geraak gewend aan de frisse lucht

Ga zo veel mogelijk naar buiten en adem frisse lucht in. Tijdens de shortbikes zal je veel in de bossen, buitenlucht fietsen. Ga de buitenlucht al opzoeken. Het motiveert om die fiets uit te halen en er volledig voor te gaan.

 

Leg day

Wil je de man met de hamer onderweg niet tegenkomen tijdens jouw mountainbike trip? Train dan alvast die beenspieren. Met wat Lunges en Squats ben je zo klaar om de hellingen te trotseren.

 

Er zijn nog wat plaatsen beschikbaar op onze mountainbikeweekends. Neem snel een kijkje op onze website en ontdek jouw Destination Feelgood.