Een kijkje in de keuken

Geschreven op 26/07/2017

De external kitchen crew koken op de verschillende locaties die Flowtrack bezoekt tijdens het Watersport Paradise

Tijdens het voorbereiden van het hamburger-buffet, vertellen Eline en Tina over hun belevenissen in en om de keuken.

 

Wat doet de externe kitchen crew?

gif-external-1

“Wij zorgen ervoor dat er op de externe locaties van Flowtrack ook goed eten is. Dus bijvoorbeeld bij de outdoor tweedaagse in Albanyà, op de poolparty en bij het feest in Empuriabrava. We nemen dan al het eten, het gas, de pannen en ander kookmateriaal mee en zetten daar een buffet neer.”

 

Hoe zorgen jullie ervoor dat het eten op tijd klaar is?

Tina: “’s Ochtends bereiden we alles voor in onze externe keuken. Die staat naast het camp op Castell Mar. De leveranciers komen daar verse ingrediënten brengen en die gebruiken wij dan voor het menu.”

Eline: “We doen overdag zoveel mogelijk, zodat we ’s avonds op locatie snel kunnen serveren. Want na een actieve dag hebben alle gasten natuurlijk wel honger!”

 

Waarom is het leuk om kitchen crew te zijn?

external-2

Eline: “Als mensen het eten lekker vinden, is er altijd een vrolijke sfeer. Ik ben ook echt trots op het team en het eten dat we serveren.”

Tina: “Wat ook heel leuk is, is de sfeer onderling. Samen met een muziekje groentjes snijden in de tuin van onze externe keuken. Heel gezellig.“

 

Wat vinden de gasten het lekkerste dat jullie maken?

fajitas

Tina: “De fajita’s! Er komen mensen wel 6x terug om hun bord te vullen, zo lekker vinden ze het!”

Eline: “Mensen met een allergie zijn altijd extra dankbaar voor het eten, omdat we daar rekening mee houden.”

 

Wat is jullie eigen favoriete recept?

Eline: “De barbecue is leuk om te maken, gewoon omdat ik dat zelf ook superlekker vind. De hele barbecue is dit jaar ook uitgebreid”

Tina: “De salade van mozzarella, pesto en tomaat is echt het beste.”

 

Ik zie hier indrukwekkend veel ingrediënten liggen.
Hoeveel hamburgers maken jullie vandaag eigenlijk?

burgers-fries

Eline: “800 hamburgers. Daarvoor gebruiken we:

  • 100 tomaten
  • 20 kroppen sla
  • 25 kg ui
  • 800 burgers
  • 800 broodjes
  • 10 kilo ketchup
  • 10 kilo mayonaise
  • En dan nog wat suiker, zout, kruiden en olie”

 

Relevante artikels: